Hava Durumu

İnsanlığı tehdit eden tehlike nedir?

Yazının Giriş Tarihi: 04.03.2015 07:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.03.2015 07:41
Günümüzde insanlığı tehdit eden en büyük tehlikenin nükleer silah olduğu söyleniyor. Ancak en az nükleer silah kadar insanlığı tehdit eden bir başka felaket daha olduğunu düşünüyorum. O da  “alkol ve uyuşturucu” dur.
    İslam dini, insanın aklını geçici ve daimi olarak işlemez hale getiren, zihnini uyuşturan, sağlığını bozan alkollü içecekler ve uyuşturucu maddelerin her türlüsünün kullanımını haram kılmıştır. Bu hususta Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyrulur:
    “Ey iman edenler! İçki, kumar, dikili taşlar (putlar), fal ve şans okları şeytan işi birer pisliktir. Bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz” (Maide-90)
 Bir başka ayeti kerimede de: “Kendi ellerinizle kendinizi tehlikeye atmayınız” (Bakara-195) buyrulmaktadır.
    Alkol ve uyuşturucu fert ve toplumları içten içe kemiren ve yok eden felaketlerin başında geliyor. Alkol ve uyuşturucu ülkemizi ve milletimizi ciddi anlamda tehdit ediyor. Öyle ki bugün alkol ve uyuşturucu kullanımı ilköğretim çağındaki çocuklara sirayet etmiş ve uyuşturucu maddeler okul civarlarında satılır hale gelmiştir. 
    Alkol ve uyuşturucu ferdi, ailevi ve toplumsal infiallere yol açıyor. Alkol, sigara ve uyuşturucu kullanımı bir ilkle başlıyor ama şahsı geriye dönüşü olmayan tehlikeli bir yola sokuyor. Bu gibi zararlı maddelere hep bir heves ve özenti ile başlanılıyor ve bir, üç, beş derken, kişi günün birinde alkol ve uyuşturucu bağımlısı oluyor. Nice körpecik canlar mahvoluyor, ocaklar sönüyor, aileler yok oluyor.
    1-7 Mart tarihleri arası “Yeşilay Haftası”dır. Adı ve şekli ne olursa olsun, her türlü alkol ve uyuşturucudan uzak bir hayat dileklerimle…

Alkol ve uyuşturucu kullanmak neden haramdır?

    Yüce Allah insanın sağlık ve mutluluğu için faydalı olan şeyleri helal, zararlı olanları ise haram kılmıştır. İslam dini insan sağlığına büyük önem vermiş, beden ve ruh sağlığına zarar veren şeyleri hükümlerle ortaya koymuştur. Dünya ve ahiret mutluluğunu engelleyen ferdi, ailevi ve toplumsal huzursuzluklara yol açan başta alkol ve uyuşturucu olmak üzere bütün zararlı alışkanlıkları yasaklamıştır.
 Alkol ve uyuşturucu insan sağlığını olumsuz yönde etkiler. Yaptığı büyük tahribat nedeniyle, vücudun çalışma düzenini bozar. Alkol ve uyuşturucu kullananlar sadece kendilerine zarar vermekle kalmazlar. Kendi soyundan gelen çocuklara da zarar verirler. 
    Alkol ve uyuşturucu için para gereklidir. Alkol ve uyuşturucuya harcanan para, aile bütçesini olumsuz şekilde etkiler. Aileyi ekonomik yönden büyük sıkıntıya sokar. Alkol ve uyuşturucu için para bulamayan çocuklar, ailelerinde ve toplumda çok çeşitli suçlara sürüklenirler.
Alkol ve uyuşturucu aile hayatını mahveder. Alkol ve uyuşturucu kullanan bir ailede, kavga eksik olmaz. Huzursuzluk ve güvensizlik had safhada olur. Huzursuz ve güvensiz bir aile, varlığını devam ettiremez. Ailede ayrılmalar ve kopmalar başlar. 
Anne babalar çocuklarına örnek olmalıdırlar. Çocuklarına sevgilerini söz ve davranışlarla göstermelidirler. Onlarla birlikte vakit geçirmeye özen göstermelidirler. Akşam yemeğinde aynı masa veya sofranın etrafında bütün aile fertleri mutlaka bir araya gelmelidirler. Çocuklara mutlaka ahlaki değerleri öğretmelidirler.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.