Hava Durumu

Kadir Gecesi

Yazının Giriş Tarihi: 13.07.2015 07:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.07.2015 07:38
Bizleri bir “Kadir gecesi”ne daha kavuşturan Yüce Allah’a sonsuz hamd ve şükürler olsun. Kadir gecesi; insanlık tarihinin en önemli hadisesi olan Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı gecedir. Bu gerçek Kur’an-ı Kerim’de şöyle zikredilmektedir:
“Doğrusu biz onu (Kur’an’ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) O gece, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner dururlar. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar esenlik doludur.”(Kadir,1-5)
Kadir gecesi; gecelerin en faziletlisidir. Çünkü bu gecenin “bin aydan hayırlı” olduğu Kadir suresinde çok net bir biçimde açıklanmıştır. Kur’an-ı Kerim’in böyle bir Kadir gecesinde indirilmesi, geceye çok büyük önem ve değer kazandırmıştır. 
Kadir gecesi ilahi müjdelerle dolu bir gecedir. Bu gece, sayısız manevi güzelliklerin yaşandığı ve mükâfatların sınırsız verildiği bir gecedir. Bu gece elimize geçecek olan manevi kazanç, hesaplanamayacak kadar büyüktür. Sevgili Peygamberimiz (s.a.v): “Kim faziletine inanarak ve mükâfatını sadece Allah’tan bekleyerek Kadir gecesini ibadetle geçirirse, geçmiş günahları bağışlanır.” buyurmuştur.     
Kadir gecesini en güzel şekilde idrak etmek için;
Deryalar kadar günahımız var. Geçmişimizin muhasebesini yaparak, gafletle geçirdiğimiz günlerimiz ve günahlarımız için tövbe edip, Yüce Allah’tan af ve bağışlanma dileyelim. Çünkü tövbe; günahlarla kirlenen kalplerimizi yıkamanın ve yeniden dirilişin ifadesidir. Kalplerin kirini ancak tövbe ve gözyaşı temizler.
Kazaya kalmış namazımız varsa özellikle “kaza namazı” kılalım. Tespih namazını da kılmaya gayret gösterelim. Anne-babamız, ailemiz, akraba, eş, dost ile kandilleşelim. Yetim, kimsesiz ve fakirlerin ihtiyaçlarını gidermeye çalışalım, onların yüzlerini güldürelim. Dargın, kırgın ve küs olduğumuz insanlarla kucaklaşalım.
Bu gece çok dua edelim. Bütün insanlık için, ülkemiz ve milletimiz, anne-baba, ailemiz, eş, dost ve kendimiz için dua edelim. Dünyanın değişik bölgelerinde akan kan ve gözyaşlarının durması için özel dua edelim. 
Hz. Aişe annemiz, Peygamberimize sordu: “Ey Allah’ın Resulü, Kadir gecesine rastlarsam nasıl dua edeyim?” Peygamberimiz şöyle cevap verdi: “ Allah’ım sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet diye dua et” 
Bu gece çocuklarımızı da beraberimizde camiye götürelim. Kur’an’ın ve gecenin manevi ikliminden, çocuklarımız da feyizlensin ve bereketlensinler.
Kur’an-ı Kerim Kadir gecesinde doğmuştur! Yani bugün KUR’AN-I KERİM’in doğum yıldönümüdür! 
Kadir gecesinde inen ilk ayet “oku” dur. Öyleyse;  bizler de bu gece Kur’an-ı Kerim’i daha yeni inmeye başlamış gibi, bütün tazeliğiyle ellerimizin arasına alalım, meali ile birlikte okuyalım, anlayalım, üzerinde düşünelim, ibret alalım ve hayatımıza hakim kılalım. 
Bu duygu ve düşüncelerle hepinizin “Kadir Gecesi” ni tebrik ediyorum.
NOT: Bugün saat 17.30’da AS TV’de bu önemli konuyu anlatmak için canlı yayın konuğu olacağım.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.