Hava Durumu

Kurban Bayramı sadakattir

Yazının Giriş Tarihi: 24.09.2015 08:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.09.2015 08:39
Bizleri bir KURBAN BAYRAMI’na daha kavuşturan Cenab-ı Hakk’a sonsuz hamd-ü senalar olsun. Bugün bayram vesilesiyle ve kurbanlarımızla Rabbimize sadakat ve teslimiyetimizi bir kez daha göstereceğiz.
Kurban, et ihtiyacı nedeniyle bir hayvan kesimi değildir. Kurban; Allah’a itaat, ibadet ve şükürdür. Kurban; varlığı Allah’a adamaktır. Kurban; bir tezekkür ve tefekkürdür. Kurban; İbrahimi bir sadakatin, İsmaili bir teslimiyetin, Muhammedi bir muhabbetin ortaya konmasıdır. Kurban; takvaya erişme arzusu ile Allah’a yakınlaşma gayretidir. Zira kurban takvaya, takva da kişiyi Allah’a ulaştırır. Bu gerçek  Kur’an-ı Kerim’de şöyle zikredilir:
“Onların ne etleri ne de kanları asla Allah’a ulaşmaz. Fakat Allah’a ulaşan yalnızca sizin takvanızdır.” (Hac-37)
Bugün Kurban Bayramı…
Bugün, “Lailahe İllallah Muhammedün Rasulullah” diyenlerin bayramıdır. Bugün bizi Allah’a yaklaştıran bir ibadet olan kurban günüdür. Peygamber Efendimiz (s.a.s) buyuruyor ki: “Ademoğlu kurban bayramı günlerinde, Allah katında kurbandan daha sevimli bir amel işlemiş olmaz.”
Bugün birbirimize kenetlenme günüdür. Bugün kardeşliğimizi perçinleme günüdür. Bugün dayanışma günüdür. Bugün paylaşma günüdür. Bugün birlik günüdür. Bugün dirlik günüdür. 
Bugün varlık sebebimiz olan anne babalarımıza sevgi, şefkat, merhamet ve hürmet günüdür. Bugün hayatımızı paylaştığımız eşlerimize ülfet ve muhabbet günüdür.  
 Geliniz bugün; aynı kıblede buluştuğumuz gibi, aynı Peygambere ümmet olduğumuz gibi, aynı Kitaba inandığımız gibi kardeş olalım. Ocu, şucu, bucu diye birbirimizi ötekileştirmeyelim. Kardeş olalım! Öyle bir kardeş olalım ki, bizi birbirimize vurdurmak ve kırdırmak isteyenlerin oyunlarını bozalım. Onların ümitlerini boşa çıkaralım. Birbirimize öylesine kenetlenelim ki; her günümüz bayram olsun. Ülkemiz ve milletimiz huzur bulsun.
Ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve saadeti, milletimizin birlik ve beraberliği, biz müminlerin af ve mağfireti, insanlığın hidayeti için, KURBAN BAYRAMI’nın bütün güzelliklerinin üzerimize sağanak sağanak yağmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyor, bayramınızı kutluyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.