Hava Durumu

Lösemili hastaya can olmak

Yazının Giriş Tarihi: 05.11.2014 07:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.11.2014 07:40
Yüce ALLAH’ın insanlara bahşettiği sayısız nimetler vardır. Bu nimetlerin başında “iman ve sağlık” gelir. Sağlık, Allah’ın insanlara verdiği en büyük ve en değerli nimetlerden biridir.
Kur’an-ı Kerim’de “Size bahşedilen nimetlerden dolayı, kıyamet günü elbette hesaba çekileceksiniz” (Tekasür-8) buyrulmaktadır. Ahiret gününde hesabımızı yüz akıyla verebilmemiz için sağlığımıza dikkat etmek ve sağlığımızın kıymetini bilmek zorundayız. 
İnsanoğlu dünyada geçirdiği ömründen, sıhhatinden, kazanıp harcadığı mal-mülk ve servetinden kıyamet gününde hesaba çekilecektir.
İslam dini, insan hayatına ve sağlığına büyük önem vermiştir. Sağlık hayatımızın özüdür. Hayatımızda başarılı olmamızın en önemli şartlarından biri sağlıklı olmaktır. Peygamber Efendimiz (s.a.s) buyuruyor ki:
“Allah’tan iman ve sağlık isteyiniz. Şüphesiz ki, imandan sonra kişinin sahip olacağı en önemli nimet sağlıktır.”
İslam dini, insanların birbirlerine yardımcı olmalarını, şefkatli ve merhametli olmalarını emreder. Yüce ALLAH, iyilik ve hayırda yarışmamızı emreder. Kur’an-ı Kerim’de: “…hayırda yarışın…” (Maide-48) buyrulmaktadır. 
“…Onlardan bir kısmı da hayırda yarışırlar. Bu büyük bir lütuftur.” (Fatır-32) mealindeki ayet-i kerime ise, hayır yarışına katılanların ne kadar ilahi bir lütuf ve mükafata ereceklerini haber vermektedir.
02-08 Kasım tarihleri arası “Lösemili Çocuklar Haftası”dır.
Lösemi; bir kan hastalığıdır. Halk arasında “kan kanseri” olarak bilinir. Çocukluk çağı kanserleri en sık rastlanan hastalıktır. Çocukluk çağındaki kanser vakalarının % 35’ini lösemililer oluşturur.
Türkiye kanser kuşağında bir ülke. Türkiye’de her yıl 150.000 civarında yeni kanser vakası ortaya çıkıyor. Bu vakalardan biri olan lösemi, tedavisi uzun süren ve çok pahalı olan bir hastalıktır. Bu gerçek bazen dar bütçeli ailelerde ebeveyni lösemili çocuk ile diğer çocukları arasında seçim yapmaya kadar zorluyor. İşte tam da burada çeşitli hayır hizmetleri yardıma koşuyor. Bunlardan birisi de “LÖSEV”dir. 

Kim korkar lösemiden

LÖSEV’in bu seneki sloganı “kim korkar lösemiden”
LÖSEV Bursa Koordinatörü Füsun Emecan Özcan, ramazan ayında program yaptığım bir tv kanalında konuğum olmuştu. LÖSEV’i daha yakın tanıma imkanım olmuştu. LÖSEV’in amacı ve yaptıklarını sormuş ve bilgilenmiştim. 
LÖSEV’in amacı; lösemili ve kan hastası çocukların, sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının sağlanmasına yardımcı olmak, bunun yanı sıra kalıtsal ve edinsel kan hastalıkları konusunda ulusal düzeyde tedavi, eğitim ve araştırma kurumları kurmak ve işletmek.
Lösemili çocukların ve ailelerinin sıkıntılarını topluma aktaran LÖSEV, bu vesileyle aynı zamanda toplumu bilinçlendiriyor.
LÖSEV Bursa şubesini ziyaret etmenizi tavsiye ede-rim. Daha kapıdan girdiğinizde sıcak ve samimi bir ilgi ile karşılanıyorsunuz. Çeşitli etkinliklerle lösemili çocukların hayata kazandırılması için nasıl uğraş verildiğini göreceksiniz. Çocuklar için hazırlanmış odaları gezeceksiniz. Mesela; çocukların hayal dünyalarını geliştirecek kütüphane, eğitim derslikleri, bilgisayar ünitesi, toplantı odaları, etüd odaları ve annelerin el emeği göz nuru ile üretim yaptıkları atölyeler.
Annelik yüce bir makamdır. Annelik makamında riya ve bencillik duygusundan eser yoktur. Lösemili annesi olmak ise daha ayrıcalıktır. Büyük fedakarlıklar gerektirir. Hastanede çocuğun yanında genellikle anne kalır. İlaç mı bulunacak, anne koşar bulur. Kan mı aranacak, anne arar ve bulur. Çok çeşitli yükleri sırtlar anne. Gözyaşlarını kalbine akıtır anne. Hepsi çocuğu içindir.
Lösemili annelerin el emeği, göz nuru ile yaptıkları ürünler var. Ürettikleri ürünleri satarak, kömürden ilaca kadar hastalara ve ailelere maddi katkıda bulunuyorlar.
Bursa birçok konuda öncü ve örnek bir şehirdir. Adım başı huzurdur Bursa. Adım başı mutluluktur Bursa. Adım başı inançtır Bursa.
Bursa bizim yurdumuz, Bursa bizim ocağımız, Bursa bizim sevdamızdır. Bir çok alanda Türkiye’ye örnek olan Bursa, hayır hizmetlerinde de örnek bir şehirdir.
İnsanlara faydalı olmak, inancımızın bir gereğidir. Yolda kalmışa, dara düşmüşe, kimsesize yardımcı olmak dini ve insani görevlerimizdendir. 
Geliniz biz de hayat kurtaralım. Elsize el, dilsize dil, yaralıya merhem, dertliye derman olalım. Düşeni doğrultalım, ağlayanı güldürelim. Bizlerden yardım bekleyen kişi ve hayır kuruluşlarına destek verelim. LÖSEV de bizlerden destek ve yardım beklemektedir.
 LÖSEV, gücünü Türk milletinden alıyor. Gönül dostları var. Resmi çalışanları ile birlikte gönüllü çalışanları var. LÖSEV çalışanları lösemili çocuklar ve aileleri ile yakinen ilgileniyorlar. Hastaları adeta sevgileriyle tedavi ediyorlar. 
Lösemili kardeşlerimizin ve ailelerinin yaşadığı zorlukları aşmaları için 
“BİR TUĞLA DA SİZ KOYUN”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.