Hava Durumu

Lösemili hastaya can olmak

Yazının Giriş Tarihi: 02.11.2016 03:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.11.2016 03:42
Yüce ALLAH’ın insanlara bahşettiği sayısız nimetler vardır. Bu nimetlerin başında “iman ve sağlık” gelir. Sağlık, Allah’ın insanlara verdiği en büyük ve en değerli nimetlerden biridir.
Kur’an-ı Kerim’de “Size bahşedilen nimetlerden dolayı, kıyamet günü elbette hesaba çekileceksiniz” (Tekasür-8) buyrulmaktadır. Ahiret gününde hesabımızı yüz akıyla verebilmemiz için sağlığımıza dikkat etmek ve sağlığımızın kıymetini bilmek zorundayız. 
İnsanoğlu dünyada geçirdiği ömründen, sıhhatinden, kazanıp harcadığı mal-mülk ve servetinden kıyamet gününde hesaba çekilecektir.
İslam dini, insan hayatına ve sağlığına büyük önem vermiştir. Sağlık hayatımızın özüdür. Hayatımızda başarılı olmamızın en önemli şartlarından biri sağlıklı olmaktır. Peygamber Efendimiz (s.a.s)     buyuruyor ki:
“Allah’tan iman ve sağlık isteyiniz. Şüphesiz ki, imandan sonra kişinin sahip olacağı en önemli nimet sağlıktır.”
İslam dini, insanların birbirlerine yardımcı olmalarını, şefkatli ve merhametli olmalarını emreder. Yüce ALLAH, iyilik ve hayırda yarışmamızı emreder. Kur’an-ı Kerim’de: “…hayırda yarışın…” (Maide-48) buyrulmaktadır. 
“…Onlardan bir kısmı da hayırda yarışırlar. Bu büyük bir lütuftur.” (Fatır-32) mealindeki ayet-i kerime ise, hayır yarışına katılanların ne kadar ilahi bir lütuf ve mükafata ereceklerini haber vermektedir.
02-08 Kasım tarihleri arası “Lösemili Çocuklar Haftası”dır.
Lösemi; bir kan hastalığıdır. Halk arasında “kan kanseri” olarak bilinir. Çocukluk çağı kanserleri, en sık rastlanan hastalıktır. Çocukluk çağındaki kanser vakalarının % 35’ini lösemililer oluşturur.
Türkiye kanser kuşağında bir ülke. Türkiye’de her yıl 200.000 (iki yüz bin) civarında yeni kanser vakası ortaya çıkıyor. Bu vakalardan biri olan lösemi, tedavisi uzun süren ve çok pahalı olan bir hastalıktır. Bu gerçek bazen dar bütçeli ailelerde ebeveyni lösemili çocuk ile diğer çocukları arasında seçim yapmaya kadar zorluyor. Anne babaların bu zor durumlarında, çeşitli hayır kurumları ve şahıslar yardıma koşuyor. Bizler de hayır hizmetlerinde yerimizi alalım ve hayra koşalım.

Sevgimizle tedavi edelim

Hayra koşmak veya hayırda yarışmak dinimizin emridir. Müslüman, başkasının iyiliğini ister. Başkalarının dertleriyle hemhal olur. Elsize el, dilsize dil olur. Dertliye derman, yaralıya merhem olur.
Lösemili ve kan hastası çocukların, sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının sağlanmasına yardımcı olalım. Lösemili çocukların ve ailelerinin sıkıntılarını bilelim, onların dertleriyle hemhal olalım.
Lösemili çocukların hayata kazandırılması için uğraşlar verelim. Çocukların hayal dünyalarını geliştirecek kütüphane, eğitim derslikleri, bilgisayar ünitesi, toplantı ve etüt odaları gibi alanlar hazırlanması için maddi ve manevi desteklerde bulunalım.
Lösemili hasta yakınlarına destek olalım. İlaç ve kan ihtiyaçlarında elimizden gelen katkıyı esirgemeyelim. Bütün hastaların en büyük tedavileri “sevgi”dir. Hastalarımızı sevgimizle tedavi edelim.
İnsanlara faydalı olmak, inancımızın bir gereğidir. Yolda kalmışa, dara düşmüşe, hastaya yardımcı olmak dini ve insani görevlerimizdendir. Bu görevimizi ihmal etmeyelim.

Günün duası

“Allah’ım! Kıyamet gününde cennet, korku gününde güven istiyorum. Allah’ım! Verdiğin ve vermediğin şeylerin şerrinden sana sığınıyorum.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.