Hava Durumu

Mekke’den Medine’ye hicret

Yazının Giriş Tarihi: 14.10.2015 07:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.10.2015 07:46
Sevgili Peygamberimiz (s.a.s)’e peygamberlik görevi, 610 tarihinde verildi. Peygamberimiz (s.a.s)’in insanları İslam’a davetiyle, Müslümanların sayıları her geçen gün çoğalıyordu. Gönüller ve kainat, Kur’an-ı Kerim ile aydınlanıyordu. Küfrün karanlığında kalpleri kararmış olan müşrikler, Müslümanlara karşı akla hayale gelmeyecek zulümler, işkenceler ve baskılar yapmaya başladılar.
Müşrikler zulüm, işkence ve baskılarını öylesine acımasızca Müslümanlara uyguluyorlardı ki, dayanılacak gibi değildi. Allah (c.c)’ın birliğini, Hz. Muhammed (s.a.s)’in peygamberliğini inkar etmeleri için zorlanan Müslümanlar ise, akıl almaz işkenceler karşısında inanmış oldukları yüce davadan zerre kadar taviz vermiyorlardı. Bu durum müşrikleri iyice kudurtuyordu.
İnsanlık dışı zulüm, işkence ve baskılar karşısında göç etmeyi düşünen bazı Müslümanlara önce Habeşistan’a, daha sonraki yıllarda da Medine’ye göç etmelerine Peygamberimiz (s.a.s) izin verdi. Böylece İslam dini, Medine’ye girmiş oldu.
Mekke’den Medine’ye göç günbegün çoğalınca, bu gelişmelerin aleyhlerine olacağını anlayan müşrikler, Peygamberimiz (s.a.s)’i öldürmeye karar verdiler.
Müşriklerin aldıkları bu kararı Yüce ALLAH (c.c), Cebrail (a.s.)’ı göndererek Peygamberimiz (s.a.v.)’e haber verdi. Peygamberimiz (s.a.v.)’e hicret için izin verildi. Bunun üzerine Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.), en yakın dostu Hz. Ebubekir ile Mekke’den Medine’ye hicret etti. 
Hicret, İslam tarihinin en önemli olaylarından biridir. Hicret basit bir göç olayı değildir. Hicretin gerçekleşmesiyle İslamiyet Mekke dışına taşmış, dalga dalga Medine’den dünyaya yayılmıştır.
Hicret, Allah rızası için; anadan, babadan, yardan, evlattan, diyardan, maldan, hatta candan vazgeçmenin ibretli ve meşakkatli halidir.
 Bugün “Hicri Yılbaşı”
Hicri yılınızı tebrik ediyor; hicri 1437. senenin önce insanlık ve İslam alemine, sonra ülkemiz ve milletimize, daha sonra ailemiz ve şahsımıza hayırlar getirmesini Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum. 
Cenab-ı Hak ülkemizi ve milletimizi kafirlerin küfründen, zalimlerin zulmünden, şerirlerin şerlerinden, hainlerin ihanetlerinden emin eylesin. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.