Hava Durumu

Ramazanı uğurlarken

Yazının Giriş Tarihi: 16.07.2015 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.07.2015 08:06
Bugün ramazan ayının son günü.
Hem hüznü hem de sevinci birlikte yaşıyoruz.
Hüzünlüyüz. Çünkü; Kur’an ayı, oruç ayı, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni içinde bulunduran ay, rahmet ayı, bereket ayı, fazilet ayı ve on bir ayın sultanı olan ramazan ayını bugün uğurluyoruz.
Sevinçliyiz. Çünkü; ALLAH’ın rızası için tutmuş olduğumuz oruçlarımızın ve bütün ibadetlerimizin sonrasında ALLAH’ın af ve mağfiretine nail olarak, yaprakların ağaçlardan döküldüğü gibi günahlarımız dökülmüş bir halde bayrama gireceğiz.
Feyiz ve bereket mevsimi olan ramazanda ilahi emre uyarak ve Yüce ALLAH’ın rızasına ermeyi ümit ederek üzerimize farz kılınan oruçlarımızı zevkle ve şevkle eda ettik.
Orucun zorluklarına sabrettik. Nefsimiz ile mücadele ettik. İmanımızın sesine uyarak, nefislerimizin kötü arzularına gem vurduk. Mide, şehvet ve nefsimizin isteklerine karşı koyduk. Aç ve susuz kalarak açların haline şahit olduk. Kibir ve gururumuzu yendik. İmtihan arenasında nefis ve şeytan gibi çok büyük iki düşmanla mücadele ettik. Mücadele sonrası kazandığımız zaferi, iftar vaktinde kutladık.
Kur’an-ı Kerim okuduk. Hatimler yaptık, mukabeleler dinledik. Gönüllerimizi İlahi Kitabın nuru ile aydınlattık. Merhamet ve yardım etme duygularımız gelişti. Böylece fakiri fukarayı, garibi gurabayı, yetimi öksüzü sevindirdik.
Beş vakit namazlarımıza ilaveten teravih namazlarımızı da cemaatle kılarak manevi hazzı diğer zamanlardan daha çok tattık. Amir-memur, patron-işçi, zengin-fakir gibi hangi statüde olursak olalım aynı safta omuz omuza camide saf tuttuk, aynı sofrada buluştuk. Böylece daha da kaynaştık. Birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunu yaşadık ve yaşattık.
Kısacası; bu mübarek ayda inançlarımızı fiiliyata döktük. İslam’ın emir ve yasaklarını en geniş manada icraata koyduk.
Bursa Hakimiyet gazetesindeki yazılarımla ramazan haricindeki aylarda haftada üç gün sizlerle birlikte olurken, ramazan ayında her gün birlikte olduk. Bu vesileyle sizlerle buluşma imkanı sağlayan Bursa Hakimiyet gazetesi yöneticilerine ve siz saygıdeğer okurlarıma teşekkür ediyorum.
Yarın BAYRAM. Ramazan Bayramınızı tebrik eder, iki cihan saadetleri dilerim.
NOT: 1) Fitrelerinizi bayram namazından önce vermeyi unutmayınız. 
2) Bursa’da bayram namazı saati (yarın) 06.32’dir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.