Hava Durumu

Vatan sana canım feda

Yazının Giriş Tarihi: 29.07.2015 07:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.07.2015 07:10
Tarih sayfaları yüce Türk milletinin zafer belgeleriyle doludur. Türk milleti tarihin her döneminde Allah sevgisi, insan sevgisi ve vatan sevgisi ile yaşamıştır. Şanlı ecdadımız bu sevgiler uğrunda hiç tereddüt etmeden mallarını ve canlarını feda etmişlerdir.
 Milletimiz dinine, vatanına, bayrağına, ırz ve namusuna bağlı bir millettir. Bir Türk evladı için vatan; canından ve malından daha aziz ve değerlidir. Bir Türk’ün yaşamında hürriyet ve istiklal çok önemlidir. Bir Türk zillet ve esaret altında yaşamaktansa, şerefle ölmeyi tercih eder.
Bu nedenle bir Türk evladının en büyük ideallerinden biri de dini ve vatanı için yaşamak, gerektiğinde bu uğurda can vermektir. Çünkü bu uğurda can vermek, şehitlik mertebesine erişmek demektir.
Bizim için vatan kuru bir toprak parçası, bayrak ise bir bez parçası değildir. Her ikisi de uğrunda can ve-rilen mukaddes değerlerdir. İstiklal şai-rimiz M. Akif’in ifadesiyle;
“Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda!”
“Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilal!
Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helal.”
Bir başka şairimizin sözleri de şöyledir:
“Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır,
Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.” 
Vatan olmazsa ne dinden, ne dilden, ne namustan ne de hürriyetten söz edilemez. Vatan olmazsa hem namazlarımızı hem de diğer ibadetlerimizi tam olarak ve hakkıyla yerine getirmemiz asla mümkün olmaz. Bu nedenle her Türk evladı için vatan; namus, iffet, şeref, haysiyet ve hürriyettir. 
Tarihimizin çeşitli dönemlerinde “ihanet kıvılcımı” ile vatan topraklarımız üzerinde ve bölgemizde “fitne ateşi” yakılmak istenmiştir. Günümüzde de karanlık mahfillerdeki iç ve dış hainler, ülkemizde ve bölge-mizde yeni bir yangın çıkarmanın peşinde koşuyorlar. Barış ve huzur ülkesi olan Türkiye’yi, güvenliği ve huzuru olmayan bir ülke durumuna düşürmek için büyük gayretler sarf ediyorlar. Ülkemizi ve milletimizi çözümü zor çeşitli dert yumaklarının içine sokmaya çalışıyorlar. (RABBİM hainlerin planlarını bozsun ve kendi başlarına geçirsin) 
Unutmayalım ki kötülerin en büyük korkusu, iyilerin ittifakıdır. Vatan hainlerinin en büyük korkusu da, vatanını sevenlerin ittifakıdır. Vatanseverlerin ittifakı, hainlerin bütün planlarını bozacak ve yok edecektir. Türk, Kürt, Çerkez, Yörük, Laz birbirleriyle kardeştirler. Hepsinin nabızları “Türkiye” için atmakta ve kalpleri “Kardeşlik” için çarpmaktadır. 
İyilerin ittifakı ile kötülerin rüyaları bile kâbusa dönüşür. Akıl, vicdan ve sağduyu sahiplerini destekleyelim ve birlikte olalım. Öyleyse Hacı Bektaşi Veli’nin “Bir olalım, iri olalım, diri olalım” sözünü hep birlikte hayatımıza hâkim kılalım. “Benim desteğimden ne olur ki?” demeyelim. “Bir elin nesi var, iki elin sesi var” atasözünü unutmayalım.
Bizim misyonumuz; “BEN’i BİZ, BİZ’i BİR” yapmaktadır.
Unutmayalım ki; “DÜNYA BİZE, BİZ BİRBİRİMİZE EMANETİZ.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.