Hava Durumu

Vekalet yoluyla kurban

Yazının Giriş Tarihi: 18.09.2015 07:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.09.2015 07:04
Kurban; Allah’a boyun eğme, O’na ibadet, itaat ve şükürdür. Kurban ibadeti, Yaradan’a olan samimiyettir. Kurban; ALLAH’a yakınlaşmak, muhtaçla paylaşmaktır. Kurban; paylaşmak ve kardeşliktir.
Kurban iklimine girmiş bulunuyoruz. Evine et girmeyen bir yoksulun sofrasına katık olabilmenin mutluluğunu yaşayacağımız Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. 
Kurban ibadeti ile açlıktan ağlayan insanları, merhamet soframıza konuk edeceğiz. Kurban ibadeti ile uzakları yakın edeceğiz. Kurbanlarımız yoksulların bayramı olacak.
Kurban; varlığı adamaktır. Kurban; kulluk bilincini tazeleyiş, yakınlıkta takva, takvada teslimiyettir.
Yüce ALLAH buyuruyor ki:
“Onların etleri ve kanları asla Allah’a ulaşmaz. Fakat O’na sizin takvanız ulaşır…” (Hac-37)
Peygamber Efendimiz (s.a.s) buyuruyor ki:
“Kim mümin bir kardeşinin ihtiyacını giderirse, Allah da onun ihtiyacını giderir.”

Kurban bağışı

Asrımız insanlığının zulüm ve vicdansızlığı sebebiyle dünyada milyonlarca mağdur, masum ve muhtaç insanımız var. Bunların hepsi adeta bizlere zimmetlidir! Ülkemizde ve farklı coğrafyalarda yaşayan ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağımız kurbanlarımız, onların bayramı olsun.
Diyanet İşleri Başkanlığı bu anlayışla kurbanlarımızı emanet bilip, Türkiye Diyanet Vakfı ile işbirliği içerisinde “Vekalet Yoluyla Kurban” kesim organizasyonu düzenlemektedir. Yani “KÜRESEL HİZMET” vermektedir. Yurtiçi ve yurtdışında örnek çalışmalar yapan Türkiye Diyanet Vakfı’nın misyonu “yeryüzünde iyilik egemen oluncaya kadar” hizmet vermektir.
Vekalet yoluyla kurban bağışında bulunmak isteyenler il ve ilçe müftülüklerimize, cami görevlilerimize müracaat edebilirler. “Kurban Vekalet Alım Makbuzu” karşılığında kurban bağışında bulunabilirler. Kurban bedeli yurtiçi 650 TL, yurtdışı ise  450 TL’dir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.