Hava Durumu

Yaşlılara hürmet, insanlığa hizmettir

Yazının Giriş Tarihi: 07.10.2015 08:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.10.2015 08:32
1-7 Ekim tarihleri arası “Yaşlılar Haftası”dır. 
Yaşlılarımız kimimizin anne ve babası, kimimizin dede ve ninesi, kimimizin ise amca, dayı, hala ve teyzesi. Hepsi kanımız ve canımız. 
Doğum ile ölüm arasında gerçekleşen yolculuğa “hayat yolculuğu” denir. Bu yolculukta çocukluk, gençlik, olgunluk, yaşlılık gibi duraklar vardır. Ömrü var olanlar bu durakların hepsine uğrar ve bir müddet zaman geçirirler. Ömrü var olanların hayat yolculuğunda uğradıkları en son durak yaşlılık durağıdır. 
Yaşlılık dönemi insanın fiziksel olarak daha zayıf ve güçsüz olduğu bir dönemdir. Bu gerçeği Kur’an-ı Kerim şöyle beyan buyurur:
“ Kime uzun ömür verirsek biz onun gelişmesini tersine çeviririz. Hiç düşünmüyorlar mı?” (Yasin-68)
İnsanın en yalnız kaldığı veya etrafının en tenhalaştığı dönem yaşlılık dönemidir. Yaşlıları ve büyüklerimizi senenin sadece bir haftasında hatırlamak veya ziyaret etmek bizim inancımız ve kültürümüzle bağdaşmaz. Onları imkanlarımız dahilinde her zaman ziyaret etmek, aç iseler doyurmak, çıplak iseler giydirmek, düşkün iseler destek olmak, acılarını paylaşarak azaltmak, sevinçlerini de paylaşarak çoğaltmak dini bir görevimizdir.
Sevgili Peygamberimiz (s.a.s) buyuruyor ki:
“Küçüklerine merhamet etmeyen, büyüklerine saygı göstermeyen bizden değildir”
Biz Müslümanların her konudaki önderi ve örneği Peygamber Efendimiz (s.a.s)’dir. Peygamberimiz kendisinden küçük olsun büyük olsun insanlara daima sevgi beslemiş, saygı duymuş, ziyaretlerinde bulunmuş, onlara yardım etmiştir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.