Hava Durumu

Yozgat’ta tuzağa dikkat!

Yazının Giriş Tarihi: 14.09.2015 06:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.09.2015 06:59
Sosyal medyada bir paylaşıma çok üzüldüm. Paylaşılan resimde YOZGAT İL SINIRI yazan tabelanın altına haddini bilmeyen birinin “İT GİRER, KÜRT GİREMEZ” yazısı karşısında irkildim ve tiksindim. İnsanlığımdan utandım. İnsani ve İslami olmayan bu yazıyı yazanı şiddetle kınıyorum.
Böyle bir yazı “FİTNE” yazısıdır. Özelde Yozgat’a ve Yozgatlılar’a, genelde ülkemize ve milletimize bir “İHANET” yazısıdır.
Böyle bir yazıyı yazmak hiç kimsenin haddi ve hakkı değildir. İnsan haddini bilmelidir. Haddi bilmek, insan hayatında çok önemlidir.
Bir mana büyüğümüz der ki:
“İslam’ın şartı altı olsaydı, altıncısı haddini bilmek olurdu.”
Haddini bilen Rabb’ini bilir. Rabb’ini bilen fitne çıkarmaz, tefrika ve nifak tohumu ekmez,  yalan söylemez, yalan yere şahitlik yapmaz, haksız yere adam öldürmez, haram yemez, kimseyi aldatmaz, kimsenin malına-ırzına el uzatmaz, ibadetlerini aksatmaz, İHANET etmez…

Aynı safta bir araya gelen herkes kardeş

Bu ülkede yaşayan Türk, Kürt, Çerkez, Laz kısacası herkes kardeştir. İSLAM, KUR’AN, EZAN, VATAN ve BAYRAK için nabızları aynı atan, kalpleri aynı çarpan herkes kardeştir. Aynı safta buluşan, aynı vatana, aynı toprağa, aynı bayrağa AŞIK olan herkes kardeştir. Aynı secdede Rahman’a kul olan, aynı kıblede istikamet bulan, aynı peygambere ümmet olan herkes kardeştir.
Ülke ve millet olarak zor günler yaşıyoruz. Elbette yaşadığımız bu zorlukların ardından bir kolaylık olacaktır. “Şüphesiz zorlukla beraber bir kolaylık vardır” (İnşirah-5) ayeti kerimesine iman etmiş insanlar olarak elbette yakın gelecekte huzura ve sükuna kavuşacağız.
Büyük bir oyun oynanıyor. Türk-Kürt kardeşliğini istemeyenlerin oyunlarına alet olmayalım. Aramızda dolaşan çok sayıda meçhul kişiler var. Bu meçhul kişilerin tahriklerine kapılmayalım.
Peygamber ocağından Peygamber kucağına çok sayıda şehit gönderdiğimiz son günlerde, milletimizi yıldırmaya ve birbirine düşürmeye çalışan şer odakların karanlık oyunlarına karşı uyanık olalım.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.