Hava Durumu

Yüzümüz gül sözümüz bal olsun

Yazının Giriş Tarihi: 25.09.2015 08:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.09.2015 08:58
Bugün Kurban Bayramı’nı ve cuma gününü yani iki bayramı birlikte idrak etmenin mutluluk ve heyecanını yaşıyoruz. Bizleri böylesine mübarek zaman dilimlerine kavuşturan Yüce Allah’a sonsuz hamd ve şükürler olsun.
Bayramlar birlik, beraberlik, kardeşlik ve paylaşma duygularının pekiştiği; kin, nefret, haset ve düşmanlıkların ise adeta unutulduğu günlerdir.
Bayramları bir fırsat bilelim ve iyi değerlendirelim. Bayramlar ayrıştıran değil, bilakis kaynaştıran günlerdir. Bu vesileyle küsler barışmalı, tanışmayanlar tanışmalı, tanışanlar ise birbirleriyle daha da kaynaşmalıdır. 
Ziyaretleşmek hepimiz için bir görevdir. Hasta ziyaretleri yaparak, onlara da bayramın neşe ve mutluluğunu yaşatalım. Fakirin, yoksulun, kimsesizin bayramı sayılan bu bayramda çok cömert olalım. Fakirleri gözetelim. Yetim ve yoksulları sevindirelim. Boynu bükük, gönlü kırık, yüzü asık kimse kalmasın. Kalp yapalım, huzur bulalım ve dua alalım. 
Varlığımızı da yokluğumuzu da paylaşalım. Sevincimizi de acımızı da paylaşalım. Kimsesiz ve çaresizlerle de bayramlaşalım. Yurtsuza yuva, üşüyene aba, acıkana çorba olalım.
Bayram vesilesiyle Bursa’daki bir eksikliği de tamamlayalım. Bursa halkının yüreği olalım. Siyasi partilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, çeşitli vakıflarımız, hemşehri derneklerimiz var. Aynı partili, aynı dernekli ve aynı görüşlü olmayabiliriz. Bu bizim bayramlaşmamıza engel değil ki. Mutlaka birbirimizle bayramlaşalım.
Birbirimize “Bayramınız mübarek olsun, daha nice bayramlara” dediğimizde yüzümüz gül gibi, sözümüz bal gibi olsun… 
Gün birlik ve beraberlik günüdür… Gözyaşlarını dindirmek, kalplerden nefreti gidermek günüdür… Sevgisizliği Kaf dağının ardına gömme günüdür… Sevgiyi bayraklaştırıp gönüllerin fethi için koşma günüdür. Millet olma irademizi canlı tutma günüdür…
Kurban Bayramınızı tebrik ediyor, milletimizin birlik ve beraberliğini, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve selametini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum
Bir niyazım da odur ki; trafik canavarına kurban vermeyelim!
Selam ve dua ile…
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.