Hava Durumu

Gün birlik olma vaktidir

Yazının Giriş Tarihi: 06.03.2020 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.03.2020 08:03

Uyan ey Muhammed ümmeti!
Uyan ey Hamza'nın varisi!
Uyan ey Selahaddin Eyyübi' nin askeri!
Uyan ey şanlı Anadolu milleti!
Tarih seni bir kere daha yazsın uyan!
Kartallar seni emsal alsın uyan!
Aslanlar kükremeye utansın uyan!
Bin yıllık şarkının söylenmeye ihtiyacı var. Gözlerden akan yaşların dinmeye ihtiyacı var. Şu vatanın bahara ihtiyacı var uyan!
Öyle bir bak ki; Bir Abdülhamid bakışıyla Avrupa titresin!
Öyle bir dik dur ki; Osman'lar, Mehmed'ler, Murat'lar, Mustafa'lar dirilsin!
Korkma! Sönmez bu şafaklarda tüten al sancak. Korkma yiğidim! Korkma yiğidimin gözü yaşlı anası!
Sil gözünün yaşını. Yavrun cennet şerabı içti. Göklere vardı...

Ey kardeşlerim!
Vatanımın her bir köşesinde rütbeli-rütbesiz, kadın-erkek demeden ve pusuda bekleyen ey benim aziz milletim!
Gün birlik olma vaktidir. Kopmalar, ayrı düşmeler bize yakışır mı? O ocu, bu şucu diye tefrikalar bize yakışır mı? Görmez misin düşman kapıda bekler. Kapıyı besmelesizler açabilir mi?
Öyleyse sarıl kardeşine. Yeni bir sayfa aç. Bak her yeni gün için yeniden doğar güneş. Ay, yeniden aydınlatır her gece. Sen darıl, kırıl, kavga et diye doğmaz güneş. Mesele mühim. Mesele VATAN!
Asker orada mücadele verirken, bizlere buradan niyaz etmek düşer. 'Allah razı olsun' demek düşer. Hakikati göremeyen kardeşlerimiz var ise, onlar için dua etmek düşer. Tıpkı efendimiz gibi 'Bilselerdi yapmazlardı' de. Hakikati biliyorsan 'kavli leyyin' ile anlat...
'Devletimin, askerimin yükü ağır; bir de ben yük olmayayım' diye bak. Kavgalardan, tartışmalardan, provokatif eylemlerden uzak dur. Bizi başka türlü mağlup edemiyorlar; kardeşliğimizden vurmaya çalışıyorlar. Aynı dili konuşmak zorundayız. Oyuna gelme!
Toplumu aile oluşturur. Sen huzurlu ol ki; ailen huzurlu olsun. Sen duyarlı ol ki; yetiştirdiğin evlatların da duyarlı olsun. Ve her zaman oku. Okumak, öğrenmek ve haberdar olmak demektir. Haberdar olursan uyanık olursun. Yarın öbür gün belki bir tuğla da sen koyarsın.
'Vatan sevgisi imandandır.' Her zaman devletinin, vatanının, milletinin, bayrağının, ezanının destekçisi ol. Yanlış gördüğünde söyle. Ama yıkmadan, yakmadan... Ve nerede, ne zaman, ne söyleyeceğini bil.
Şu an devletimiz büyük bir mücadele içindedir. Rabbim zeval vermesin. Mehmetçiğimizin yar ve yardımcısı olsun. Milletimizin birliği, dirliği, bütünlüğü daim olsun. Şehitlerimizin ruhu şad olsun, nur olsun. Allah Rasûlü' ne binlerce salat ve selam olsun!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.