Hava Durumu

Basketbol 1. Ligi başlıyoooor…

Yazının Giriş Tarihi: 11.10.2014 07:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.10.2014 07:47
Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Kupası Finali oynandı. Cumhurbaşkanı gelemedi ama olsun. Sonuçta kupa sahibini buldu.
Baştan sona çok çekişmeli bir maç oynandı. Gerçi Ankara’nın göbeğinde yeni yapılmış Ankara Arena’da oynanan maçta 1970-80-90’larda gördüğümüz teknik aksaklıklar yaşandı. 24 saniye cihazı bozuldu.
Tamir edilemedi. 1 tane idareten bantlanarak, 24 saniye cihazı yapılıp seyyar olarak sahanın ortasına,  yere konuldu. Bizim zihniyet değişmedikçe…
Uluslararası, yabancıların oynadığı, basketbol adına keyifli bir maç seyrettik. Çünkü sahada Türk oyuncuları nadiren görebildik. Açıkçası ben yeni gelen yabancıların adlarını ezberlemeye çalıştım ama sonunda vazgeçtim. Kafam karıştı. Birçok çikolata renkli oyuncu, arada beyaz yabancılar, Sırpça isimler… Gerçekten akılda tutmak zor.
Hâlbuki daha 1, 2 ay önce gençlerde ve ümitlerde Avrupa şampiyonu olmuştuk. Fakat o genç arkadaşların hiç birini göremedik. Ligimizde birkaç kulübümüz dışında bu arkadaşlara şans veren kulüp yok. Bu sezon olmayacak da. Çünkü antrenörler önce kendi paçalarını kurtarmak için tecrübeli yerli ve yabancı oyunculara öncelik verecek, onları oynatacak. Eğer maç kaybederlerse  gideceklerini biliyorlar.
Basketbolu yönetenler, federasyon ve kulüpler, ‘5+1’ yabancıya izin vermişken, riske girmek aptallık olur herhalde.
Ne yapsınlar? Genç oyuncuya şans vereceğim diye, kendi sözleşmelerini mi yaksınlar yani. Ayda bilmem kaç dolar ücretleri var. Başkanlar ve yöneticiler hakkında pek konuşmayacağım, artık onlar hakkında konuşacak pek bir şey kalmadı çünkü. Son yıllardaki örnekleri gördük.
Basketbol bilgisine güvendiğim, sevdiğim bir ağabeyim şöyle demişti “Bir oyuncu bulunduğu ligin oyuncusu olur.” Yani siz ümit vadeden bir oyuncuyu, tecrübelensin diye 2. Lig, 3. Lig veya Bölgesel Lig’e gönderirseniz, o ligin oyuncusu olarak kalması çok kuvvetle muhtemeldir. Şu an 2. Lig bile yabancı oyuncuyla dolu.
Bu sezon galibiyetler açısından bol sürprizli, tahmin edilmesi güç bir lig izleyeceğiz. Oyuncuların yüzde 60-70’ini tanımıyoruz çünkü. Yabancılar.
Bantlar ile tutturulmuş tek bir adet seyyar 24 saniye cihazı ile bitirilmiş bir maç gibi, görsel olarak hoş, fakat Türk basketbolu için acaba boş bir lig mi olacak? Ne dersiniz? 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.