Hava Durumu

1.Çevreye Katkı Ödülleri

Yazının Giriş Tarihi: 22.05.2014 08:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.05.2014 08:39

Bursa Rotary Kulübü ve B Plast’ın ortaklaşa organize ettiği 1. Çevreye Katkı Yarışması sonuçlandı.
Bilindiği gibi Bursa Rotary Kulübü uzunca bir süredir toplumun çevre konusundaki duyarlılığını artırmak için çeşitli projeleri hayata geçiriyor. Bu duyarlılığın daha efektif bir hale gelmesi için yarışmaların motive edici unsuru göz önüne alınarak bu yarışma başlatıldı. Kurumsal, okullar ve kişisel alanlarında yapılan değerlendirmenin ödül töreni dün Gönlüferah Otel’deki Bursa Rotary toplantısında yapıldı.
Kurumsal katılım dalında birincilik ödülü Çetin Elektrik A.Ş.’nin Yeşil Şehir projesi aldı. Ödülü B Plast YKB Celal Gökçen, Çetin Elektrik A.Ş. sahibi Çetin Öztunalı’ya verdi.
İkincilik ödülü Okullar Katılım Dalı’nda Hürriyet EML’nin “Sutachi” projesine verildi.
Teşvik Ödülleri ise Tan Okulları’nın “Artan yemekleri çöpe atmıyoruz, sokak hayvanlarını doyuruyoruz” projesi, Hürriyet EML “Baskımatik” projesine verildi.
Kişisel katılımda ise ikincilik ödülü İlhami Aran’ın “Optik Fırın” projesine verilirken, teşvik ödülleri Çağla Kaya, Harika Dinç, Engin Varol’un “Kampusteki Karbon Ayak İzi”, Mızrap Bulunuz’un “Kamu binalarında su israfı ve kontrolu” ve de Tamer Karakaya, Semih Aydın’ın “Işınsu” projesine verildi. Ödül törenini Bursa Rotary Su ve Çevre Komisyonu Başkanı Ersin Karaaslan yönetti.
Bursa Rotary, B Plast ve ödül alanları kutluyorum.

Zeki Zorlu, Rumelisiad’daydı

Rumelisiad’ın Geleneksel Sinerji toplantısında iş dünyasının duhayenlerinden Zorlu Holding eş başkanı Zeki Zorlu konuktu.
Rumelisiad Başkanı Mustafa Kırcı’nın ardından, yeni üyelerin rozetleri takıldı. Daha sonra da Zorlu Holding eş başkanı Zeki Zorlu bir konuşma yaptı.
Zeki Zorlu, Denizli’nin Babadağ’ında başlayan, Trabzon ve Bursa üçgeninde gelişen öyküsünü içtenlikle anlattı.
Bildiğiniz gibi Zeki Zorlu 25 bin çalışanı bünyesinde barındıran Türkiye’nin en büyük holdinglerinden birisi olan Zorlu Holding’i kardeşi Ahmet Nazif Zorlu ile birlikte yönetiyor.
Zeki Zorlu konuşmasında önemli olanın büyük olmak değil, iyi olmak olduğuna dikkat çekerek, tekstilde Türkiye’nin durumunu değerlendirdi. Konuşma sonra Rumelisiad Başkanı Mustafa Kırcı, Zeki Zorlu’ya bir plaket takdim etti.
Toplantı sonrası Zeki Zorlu, Mustafa Kırcı, Nejat Yahya sohbet etme fırsatı bulduk. Bir ara Cevdet Akçakoca da bize katıldı.

Nükhet Erer ve Matrakçı

Minyatür sanatı geçmişi 2 bin 200 yıla öncesine kadar uzanan bir sanat. Matrakçı Nasuh, 16. yüzyılda yaşamış ama günümüzde modern anlatım tarzıyla yer bulan Türk minyatür sanatının önemli bir ismi.
Minyatür sanatçısı Nükhet Erer’in, TEB özel müşterileri için tasarladığı 2014 ajandalarında da yer alan eserlerini “Matrakçı’dan Günümüze” sergisinde buluşturdu. Bu sergi şimdi İstanbul’dan sonra Bursa’ya da geldi.
Sergi 30 Haziran tarihine kadar TEB Marmara Özel Bankacılık Merkezi’nde Bursalı sanatseverlerle buluşuyor!
Sanatçı Nükhet Erer’in sergisinde geleneksel minyatürlerin yanı sıra, modernize edilmiş temalarda İstanbul, Şile ve İzmit’in tarihi bina ve bahçelerinin yorumlanan görüntülerinin yanı sıra, Anadolu folklorik kıyafetleri ve Osmanlı kaleleri de yer alıyor.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.