Hava Durumu

118 K Lions Alzheimer Konukevi

Yazının Giriş Tarihi: 10.02.2020 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.02.2020 08:04

Yanlış anımsamıyorsam 2011 yılıydı. Dönemin 118 K Federasyon Başkanı Sevgili Neşe Yıldırım, Lions Alzhemier Hasta Konukevi projesini ortaya atmıştı. Onun ardından değerli dönem başkanları bu projeye destek verdiler. Belki istenilen hızda bu süreç tamamlanmadı ama sona gelindi.
Önce biraz anımsayalım. 1900'lü yılların başında dünyadaki yaşam süresi 50 yaşın altındaydı. Günümüzde yaş ortalaması son yüzyılda yüzde 62 arttı.
Yansıtmalar 2050 yılında Çin, Hindistan ve Meksika ile birlikte Türkiye'de 65 yaşın üzerindeki nüfusun diğer nüfustan fazla olacağını göstermekte.

Yaş ilerlemesi ile ile birlikte yaşlılık ile ilgili bazı hastalıklar da artıyor. Bunların en çarpıcısı Alzheimer hastalığı. Bu hastalık Alman psikiyatrist Dr. Alois Alzheimer(14 Haziran 1864- 19 Aralık 1915) tarafından tanımlandı.
İşte bu konuda topluma katkı koymak için Lions 118 K uzun süredir çaba sarf ediyor. Daha sonra bu projeye Nilüfer Belediyesi dahil oldu. 2014 yılının 26 Şubat'ında Lions Alzheimer Konukevi'nin temeli Uluslararası Lions Kulüpler Başkanı Joseph Preston tarafından atıldı.
Bundan birkaç yıl önce bu projeye Bursa'nın köklü ailelerinden Dikencik Ailesi dahil oldu.
Nilüfer Belediyesi ve Uluslararası Lions Kulübü Dernekleri 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu işbirliğiyle hayata geçirilen Nilüfer Belediyesi Lions Ercan Dikencik Alzheimer Hasta Konukevi inşaatı yakında tamamlanıyor artık sonlanma aşamasında. Birçok lions kulüp bu projeye katkı için çeşitli etkinliklere imza attı.
3 bin 700 metrekare inşaat alanına sahip olan projenin yüzde 90'ı tamamlandı. İç tefrişatın tamamlanmasıyla projenin ilk etabının mart ayı sonunda bitirilmesi hedeflenmekte. Burada gündüzlü bakım hizmeti de verilecek. Konukevi'nde 48 hastanın konaklayabileceği çift kişilik 24 oda bulunuyor. Merkezde özel bakım üniteleri, aktivite salonları ve teknik servisler de var.
Şimdi bu projeye katkı olarak 25 Şubat tarihinde Tayyare Kültür Merkezi'nde 118 K Lions Yönetim Çevresi Türk Sanat Müziği Konseri gerçekleştirecek. Koroyu Şef Meriç Ersal yönetecek.
Şu anda 118 K Lions Yönetim Çevresi başkanlığını Nükhet Tuzlacıoğlu yapmakta. Kolaylıklar diliyorum.

KAL DER BURSA'DA DİREKÇİ DÖNEMİ

Türkiye Kalite Derneği kurulmasının ardından 1998 yılında Bursa'da Kal Der Bursa Şubesi kurulur. 22 yaşını dolduran derneğimiz bilindiği gibi BUSİAD ile birlikte Mükemmellik Ödülü'nü de veriyor. Cumartesi günü Kal Der'de genel kurul vardı.
Divan başkanlığını Prof.Dr.Abdürrahim Korukçu'nun yaptığı genel kurulda divanda Çişil Güler ve Seyfi Değirmenci de yer aldı.

2004 yılından beri Kal Der başkanlığını sürdüren Erdal Elbay, bu görevini cumartesi günü yapılan genel kurulda başkanlığa seçilen Emin Direkçi'ye bıraktı.
Emin Direkçi'nin yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor:
"Emin Direkçi, Adil Okumuşoğlu, Emin Direkçi, Kutlu Şahin, Orçun Sarıca, Serkan Ürkmez, Şirzat Karayel."
Bugüne kadar yaptığı hizmetlerinden ötürü Erdal Elbay'a teşekkür ediyorum, daha önce de Kal Der başkanlığı görevini yürüten deneyimli Emin Direkçi ve arkadaşlarına da başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.