Hava Durumu

13. Bursa Kitap Fuarı

Yazının Giriş Tarihi: 22.03.2015 08:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.03.2015 08:17
BUTTİM'deki TÜYAP Fuar Alanı'nda geçtiğimiz hafta sonu başlayan 13.Bursa Kitap Fuarı, büyük beğeni topladı.
TÜYAP Bursa Fuarcılık ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle düzenlenen Bursa 13. Kitap Fuarı, geçtiğimiz cumartesi günü TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını kitapseverlere açmıştı.  
Bu yıl onüçüncüsü düzenlenen Bursa Kitap Fuarı, kitapseverleri dolu dolu bir programla karşıladı. Fuarın son üç günü boyunca, aralarında Gülten Dayıoğlu, Behiç Ak, Yekta Kopan, Metin Feyzioğlu, Zeynep Oral, Can Dündar, Üstün Dökmen, Canan Karatay, İhsan Eliaçık, Sinan Meydan ve Ali Kırca’nın da bulunduğu pek çok değerli yazar, şair ve bilim insanı okurlarıyla buluştu ve buluşacak.
Bursa Kitap Fuarı, aynı zamanda Çanakkale Zaferi’nin 100. yılını da çeşitli etkinliklerle kutluyor. Uluslararası basında Çanakkale Zaferi’nin yansımaları üzerine Timaş Yayınları tarafından “Yüzyıl Öncesinde Dünya Medyasında Çanakkale Savaşları Sergisi” düzenleniyor.
Bu arada Türk tiyatrosunun önemli ismi Haldun Taner’in 100. yaşı Bursa Kitap Fuarı’nda da kutlanıyor. Geçtiğimiz cumartesi günü Haldun Taner’in öykücülüğü Doğan Hızlan, Yavuz Ekinci ve Faruk Duman’ın katılımıyla ele alındı. Nilüfer Belediyesi Kent Konseyi Okuma Grubu tarafından Haldun Taner’in Timsah oyunu okundu. 21 Mart Cumartesi günü düzenlenen Haldun Taner’in yaşamı, eserleri, tiyatrosu ve her yönüyle ele alındığı panelde ise eşi Demet Taner, Zeynep Oral, Ömer Naci Topçu ve Kazım Güçlü konuşmacı olarak katıldı.
Yakın zamanda yitirdiğimiz edebiyatımızın büyük ustası, 11. İstanbul Kitap Fuarı onur yazarımız Yaşar Kemal’de Yapı Kredi Yayınları ile birlikte düzenlenen bir sergi ile anıldı. Sergi “Güneş Karabuda’nın Objektifinden Yaşar Kemal Fotoğrafları” sergisi her kesimden çok sayıda Bursalı'nın ilgisini çeken, bu fuarda yazarlar okurlarıyla buluştu, çeşitli panel ve söyleşiler yapıldı ve çeşitli ödüller verildi.
Bu fuardaki Lions 118 K standında, benim yazmış olduğum “Sanata adanmış bir ömür: Kutlu Payaslı” kitabı da bulunuyor.
Türk Sanat Müziğimizin bu değerli ismi stantta kitaplarını imzalıyor.
Türk Sanat Müziği tutkunlarına bu standa uğramalarını öneririm. Hem Kutlu Payaslı ile tanışmış olurlar, hem de kitabını imzalatırlar.
Bu stantta bulunan kitaplar, Bursa'da  Lions 118 K federasyonu tarafından yapımına başlanan Lions Alzhemier Konukevi için satılıyor.

İletişim yönetimi

Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu'nda dün bir panel vardı. İletişim Yönetimi başlıklı paneli Yusuf Ziya Yüce yönetti. Panelde, Engin Çakır “İletişimde yayıncılık ve görsel sanatlar”, Duygu Özbekçi “İletişimde PR ve videonun önemi” ve de Mustafa Sönmezay “İletişimde digital medya” konularında sunum yaptılar.
Toplantı sonunda soru ve yanıt bölümü ilginç geçti. 
Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu bu tür etkinlikleri düzenli olarak yaparak, öğrencilerini iş yaşantısının profesyonelleri ile buluşturuyor.
Daha sonra da panelistlere birer plaket takdim edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.