Hava Durumu

15 Temmuz üzerine

Yazının Giriş Tarihi: 15.07.2019 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.07.2019 07:56

Bugün 15 Temmuz. Cumhuriyet tarihimizin en acı günlerinden birinin 3. yıl- dönümü. Bir ülkenin kendi kalbine değil, kendi beynine sapladığı bıçağın yıldönümü.
O acı günü lanetleyerek anıyoruz. O günden bugüne konunun emniyete, adliyeye ve idari mekanizmalara yansıyan süreci devam ediyor.
Ama ben bu konunun bir yönünün önemsenmediğini, unutulduğunu veya bir başka deyişle o konuda gösterilmesi gereken hassasiyetin gösterilmediğini düşünüyorum.
O konu da bunun olmasına, bu yapının doğmasına neden olan kök nedeninin ne olduğu hiç araştırılmadı ve sorgulanmadı. Bir şeyin kök nedenini tespit edip, ortadan kaldırmadığınız sürece yaptığınız her şey geçicidir. O ve benzeri tehditlere her zaman açıksınız demektir.
FETÖ darbe girişimi başlı başına akademik olarak her yönü ile incelenmesi gereken bir konudur. Üniversitelerimiz bu konuda hamasi nutuklar atmak yerine kök nedeni bulmalı ve ortaya koymalıdır.
Çünkü ben bu noktada ülke olarak yeterince bir ders çıkardığımızı düşünmüyorum. Bu noktadaki çözümlerimizi palyatif çözüm olarak görüyorum. Bu konu çok önemli ve palyatif çözümlerle ötelenmesi gereken değil, stratejik olarak ele alınması gereken bir konudur.
Devletimiz, akademi dünyası, iş dünyamız konuyu bilimsel olarak tüm bağlantıları ile ortaya çıkarmalıdır. Bu olay çok büyük ve önemli bir olaydır.
Mekanizmanın özünde fizikteki bir temel yasa çalışmış ve bir boşluk doldurulmuştur. İşte burada ortaya konulması gereken böyle bir boşluğun ne olduğu ve neden doğduğu, bu yapıyı oluşturan iklimin ne olduğu, bu iklimi tetikleyen faktörlerin neler olduğu, insanların hangi gerekçelerle bu yapıya yakınlaştığı, neden buna ihtiyaç duydukları, neden bu yapıyı bir dönemler siyasetinden, akademi dünyasına, oradan iş, sanat ve spor dünyasına kadar herkesin desteklediğinin ortaya çıkarılmasıdır. Bunun sosyal, psikolojik, inançsal, ekonomik gerekçeleri tespit edilip, masaya yatırılmalıdır.
Bir de temel eksikliğimizde bir şeyi kimin söylediğine değil, ne söylediğine bakmamız gerektiğidir.

BTSO'DAN FOTOĞRAF SERGİSİ

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, 15 Temmuz hain darbe girişiminin üçüncü yıldönümü nedeniyle BTSO'da 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi açtı.
Sergide İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirleri tarafından Türkiye'nin dört bir yanında 15 Temmuz gecesi ve sonrasında çekilen fotoğraflar bulunuyor.
Serginin açılışına BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Haşim Kılıç, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Halide Serpil Şahin, BTSO Meclis Divan Üyesi Hakan Batmaz, Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevgi Saygın ile BTSO Meclis ve Komite üyeleri katıldı. Serginin açılışına ayrıca BTSO'nun davetlisi olarak 15 Temmuz Şehidi Hakan Ünver'in eşi Ayşe Nur Ünver ve ailesi de katıldı.
Açılış konuşmasını BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Haşim Kılıç'ın gerçekleştirdiği etkinlikte, İhlas Haber Ajansı Bursa Bölge Müdürü İhsan Altıkardeş, şehit yakını ve sergiyi ziyaret edenlere fotoğraflar hakkında bilgi verdi.
Bu ülkede yaşayan ve bu ülkeyi seven herkesin ortak dileği "bu son olsun".

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.