Hava Durumu

2023 Turizm Stratejik Planı ve Bursa

Yazının Giriş Tarihi: 13.07.2017 08:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.07.2017 08:39

Geçtiğimiz hafta sonu Turizm Bakanlığı'nın bünyesindeki beş genel müdürlükten, daire başkanı düzeyindeki 9 kişi incelemelerde bulunmak için Bursa'ya geldi.
Heyette Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü, Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü yetkilileri bulunmakta.
Bu grup Turizm Bakanlığı tarafından 2023 Turizm Stratejik Planı hazırlanıyor. Bursa'yı da bu plan içine almak amacıyla bu dokuz kişilik grup bir hafta boyunca Bursa'da çeşitli incelemelerde bulunacaklar. Salı günü Bursa'nın tarihi mekanlarını gezen heyet, dün de sağlık ve kongre turizmi ile ilgili incelemelerde bulundu.


Heyetin incelemelerine, Valilik, Bursa Büyükşehir Belediyesi, İl Turizm Müdürlüğü gibi resmi kuruluşlarının yanında BURO, TÜRSAB, GÜMTOB ve BTHÇ gibi gönüllü kuruluşlar da destek vermekte.
Bursa Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Denizhan Sezgin, bu çalışmanın Bursa için büyük önem taşıdığını belirterek, "Bursa'nın turizmden aldığı payın artırılmasına yönelik çalışmalar yapmalıyız" diyor.
Evet, bu çalışma önemli. Bursa hak ettiğini almalı.

Seger Korna 36 yaşında

Seger Korna 1981 yılında başladığı korna üretimi ile bugün 70'ten fazla ülkeye ihraç yapmakta Türkiye'nin en büyük korna üreticisi haline gelen Seger Korna, kuruluşunun 36. yılını kutluyor.
Nice yıllara.

Bu resimleri görün

Bursa Devlet Hastanesi özel bir olaya imza attı. Hastanenin psikiyatri servisinde tedavi gören hastalar, Psikiyatri Uzmanı Dr. Şener Mercan'ın projesi öncülüğünde bir yıl boyunca boş vakitlerinde birçok sanat dalında eserler yaptı. Resimle uğraşan hastaların yaptığı eserler de Korupark'ta sergilendi.

Hastanede yatarak tedavi gören, doğan ve batan güneş resimleri çizmeyi çok sevdiğini belirten Nahit Mutlu "Hastanemizin koşulları çok güzel, bana göre beş yıldızlı otel gibi geliyor. Çok güzel koşullarda kalıyoruz. Gece gündüz hizmet alıyoruz" demekte.
Projeye öncülük eden Psikiyatri Uzmanı Dr. Şener Mercan da bu konuda şunları söylüyor:
"Burada amacımız serviste yatarken rehabilitasyon hastalarımızın öğretmenleriyle birlikte uygulamakta olduğu resim çalışmalarını vatandaşla buluşturmak. Ruhsal hastalığı olanlar hakkındaki toplumsal damgalanmayı azaltarak, hastalarımız sosyal hayatta daha verimli olmasını sağlamak ve onları kazanmak."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.