Hava Durumu

250 büyük çıkıyor meydana

Yazının Giriş Tarihi: 12.06.2015 07:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.06.2015 07:53
Her alanda saha çalışması büyük önem taşımakta. Bu noktada BTSO geleneksel bir saha çalışması olan “Bursa İlk 250 Büyük Firma Araştırması”nın büyük önem taşıdığını düşünmekteyim. Ortaya konulan çalışma hem Bursa ekonomisinin belirli bir dönemini kayıt altına almanın yanı sıra ileriye yönelik yapılacak projeksiyonlarda da ekonominin her alanında önemli bir veri kaynağı oluşturmakta.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından gerçekleştirilen “Bursa İlk 250 Büyük Firma Araştırması”nın sonuçları pazartesi günü açıklanıyor. BTSO bu çalışmasını 1997 yılından bu yana her yıl düzenli olarak sürdürmekte.
Araştırma sonuçları  BTSO Altıparmak Temsilcilik Binası’nda BTSO Başkanı İbrahim Burkay tarafından açıklanacak. Bu rapor aynı zamanda bir bağlamda, Bursa ekonomisinin 2014 yılındaki durumunu ortaya koyacak. 
BTSO’nun firmaların 2014 yılındaki verileri doğrultusunda toplam net iç ve dış satış büyüklüklerine göre gerçekleştirilen bu araştırması, bu yıl ilk kez elektronik ortamda düzenlendi. 
Konu ile ilgili bir açıklama yapan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, kentin en önemli saha araştırmalarından birisi olan “Bursa İlk 250 Büyük Firma Araştırması”nın bu yıl 18’inci kez düzenlendiğini belirterek “Bursa İlk 250 Büyük Firma Araştırması’, kent ekonomisine ışık tutmaya devam ediyor. Araştırma, Bursa’da zaman içinde ekonomik yapının nasıl değiştiğini ortaya koymanın yanı sıra ihracattan çeşitli sektörlerdeki istihdam rakamlarına ilişkin ayrıntılı bilgileri önümüze getiriyor. Bursa ekonomisine ilişkin, en dinamik kesimden gelen ayrıntılı sayısal veriler, kentin ekonomik geleceği konusunda çok önemli bir kaynak oluşturuyor” dedi.

Nesrin-Fuat Bursalı İlkokulu

Hayırsever işadamı Fuat Bursalı ve eşi Nesrin Bursalı’nın katkılarıyla, hizmete açılan Nesrin-Fuat Bursalı İlkokulu’nda, mezun olan öğrencilerin mezuniyet töreni coşkulu geçti.
2012 yılında yapımı tamamlanan ve 23 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra, emekli ikramiyesiyle okulun yapımına destek olan Nesrin Bursalı ile Bursalı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Bursalı’nın destekleriyle ilçeye kazandırılan okuldaki “ilk” mezuniyet töreni, renkli görüntülere sahne oldu.
Fuat Bursalı, eşi Nesrin Bursalı ve Bursalı Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aykut Bursalı’nın da bizzat yer aldığı mezuniyet töreni duygulu anlara tanık oldu.
Törende bir konuşma yapan Fuat Bursalı, “Siz velileri çok iyi anlıyorum çünkü bizlerin de çocukları var. Aynı heyecanı bizler de yaşadık. Eşimle beraber, geleceğimiz olan çocuklarımıza çok önem verilmesi gerektiğine ve sosyal sorumluluk olgusunun, yürekten hissedilmesi gerektiğine inanıyoruz. Çocuklara yapılan her yatırım, ailemizin ve ülkemizin geleceğidir” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.