Hava Durumu

5. Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu

Yazının Giriş Tarihi: 06.08.2015 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.08.2015 07:56
Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl beşincisini düzenleyeceği Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu’nun tanıtım toplantısı heykeltıraşların çalışmalarını sürdürecekleri Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerindeki hastane alanında yapıldı.
Bu alanda çalışmaları yapacak heykeltıraşlar için stantlar hazırlanmış ve ilgili mermerler de getirilmiş. O alan bir açık hava heykel atölyesine dönüşmüş konumda.
Bu sempozyum 5-25 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Sempozyuma İspanya’dan Nando Alvarez, Sırbistan’dan Nedim Hadziahmetovic, Kostarika’dan Ulies Jimenez Obregon, Ukrayna’dan Lyudmyla Mysko, Çek Cumhuriyeti’nden Marie Seborova, Bulgaristan’dan Radoslav Sultov, Güney Kore’den Ho Young, Türkiye’den de Tolga Yurtözveri, Hanife Yüksel ve Ayhan Yılmaz katılıyor.
Bozbey, dün sanatçılarla birlikte sempozyumun tanıtım toplantısını yaptı. 

Otomotiv liderliğini koruyor

Ülkemizde bildiğiniz gibi ihracatın lokomotifi yıllardır otomotiv sektörü oluyor. Bu yıl  otomotiv ihracatı temmuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17 kayıpla bir milyar 644 milyon dolar ihracata imza atarken, yılın 7 aylık döneminde ise ihracat yüzde 11.5 azalışla 12 milyar 135 milyon dolar olarak gerçekleşti.
Böylece otomotiv tüm ana ürün gruplarında kayıplar yaşanmasına rağmen, ihracattaki liderliğini sürdürüyor.  
Sektörde İspanya’ya yüzde 13, Birleşik Krallık’a otobüs minibüs midibüs ürün grubunda yüzde 147, Birleşik Devletler’e yan sanayide yüzde 21 büyümeye rağmen temmuz ayında Almanya, Fransa, İtalya gibi büyük pazarlarda kayıplar yaşandı.

BTSO ve Ur-Ge

BTSO Uluslararası Rekabetçiğili Geliştirme Projesi (Ur-Ge) çalışmaları kapsamında önemli işlere imza atıyor.  Bu alanda Bebe – Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Ur-Ge toplantısı yapıldı.
Toplantıya Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay, BTSO Yönetim Kurulu Başkanvekili İsmail Kuş, BTSO Meclis Başkan Yardımcısı Mesut Okyay, Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) Başkanı Halil Atalay ve sektör temsilcileri katıldı. 
Ur-Ge projesi kapsamında Bursa Tekstil & Konfeksiyon Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM) tarafından hazırlanan ‘Bebe ve Çocuk Sektörünün Bursa’dan Dünyaya Açılımı Ur-Ge Projesi İhtiyaç Analiz Raporu’ sektör üyesi firma temsilcileri ile paylaşıldı.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.