Hava Durumu

9. Yalın Zirve başlıyor

Yazının Giriş Tarihi: 02.12.2019 08:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.12.2019 08:33

Yalın Enstitü tarafından 2003 yılından beri her iki yılda bir geleneksel olarak düzenlenen Yalın Zirve bugün ve yarın İstanbul Radisson Blu Otel'de yapılıyor.

9. Yalın Zirve için, kararlı ve sürekli bir mücadele yalın dönüşüm mottosu ile 2020-2030 döneminde firmaların ve her sorumluluktaki katılımcıların zorlu yolculuklarını aydınlatabilecek bir program hazırlandı.
Hemen her sektörden son 20 yılda meydana gelen önemli atılımlar, kazanımlar, başarı öyküleri paylaşılacak. Katılımcılar deneyimli vizyoner üst düzey konuşmacılardan önemli öneriler dinleyebilecek.

Yaşam zorluklar içinde bir mücadele gerektirir. İş yaşamı da doğal olarak bir mücadeledir. Kuşkusuz bunu zorlaştıran pek çok etken vardır. Savaşlar, ekonomik ve siyasi krizler, pazar ve müşteri taleplerindeki dalgalanmalar, yönetsel ve kişisel sorunlar.

Gelişme ve ilerleme ancak zorluklar ve sorunlar ortaya çıktığında gündeme gelir. Zorluk ve sorunlar bizleri konfor alanımızdan çıkartır. İçinde olduğumuz işletme körlüğünün yerine bizlere farklı bakış açıları oluşturur. Alternatifler üretip, yetkinliklerimizin gelişmesine olanak sağlar.

Yalının temelini oluşturan Toyota Üretim Sistemi kurucusu Taiichi Ohno'nun güncel deyişle mottosu problem yoksa problem vardır!, üzerine kuruludur.

Sahada kazanılan tecrübe her yeni adımda katlanarak artar. Zor zamanlar Yalın Düşünce'nin problem çözme, değer yaratma, israftan kaçınma, sürekli akış yaratmak, kaizen, insana saygı gibi temel ilkelerinin öğrenilmesi ve yerleştirilmesi için en doğal ortamı hazırlar.

'Yalın Dönüşüm' süresi, hedefleri sabitlenmiş bir proje değildir. Her kurumun yalın dönüşüm yolculuğu kendine özgündür. Bu dönüşümün mimarları da kurumların çalışanlarıdır. Bu yolculuk yaşayan ve sürdürülebilir bir iyileştirme sürecini yanında getirir. Yalın dönüşüm, küçük ve büyük etkili başarılarla, mücadeleyi canlı ve sürekli tutar.

KİMLER VE NELER VAR?

Zirvede "Gelecek için mücadeledeki Japonya ve Toyota örneğini " Toyota Engineering Corporation kurucusu ve büyük usta Toshıo Horikiri anlatacak.

Çok sayıda önemli, konuşmacının olduğu zirvenin ikinci günündeki ilk oturumda ise TOFAŞ eski CEO'su ve Hexagon kurucusu Jan Nahum da konuşacak. Nahum ile birlikte Sabancı Holding CEO'su Cenk Alper de aynı oturumda.
Ayrıca çok sayıda CEO ve YKB katıımcılara yalın ile ilgili yaşadığı deneyimlerini anlatacaklar.

Yalın Zirve sırasında ana ve paralel oturumlar dışında sergi alanlarında, fuayelerde, aralarda birçok ilginç kişi ve kuruluş, girişimci, değerli katılımcılar ile karşılaşmanız, tanışmanız, iş ilişkisi geliştirmeniz mümkün olabilecektir. Katılımcılar Yalın Enstitü'nün tasarımı ve imalatı olan Yalın Model Fabrika 3.0 + Digital Veri Toplama ve Değerlendirme sistemlerin çalışmalarına katılabilecek, izleyebilecek. Bir de Dijitalleşme, Sanayi 4.0 konusunu en doğru yorumcular tarafından değerlendirilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.