Hava Durumu

ABD'den BUSİAD ziyareti

Yazının Giriş Tarihi: 04.03.2020 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.03.2020 08:01

BUSİAD'ın Amerikalı konukları vardı. ABD İstanbul Başkonsolos Vekili Peter T. Shea ve beraberindeki heyet, Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği'ni (BUSİAD) ziyaret etti.
BUSİAD Evi'nde gerçekleşen ziyarette, Amerikalı konukları BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, Başkan Yardımcısı Uğur Urkut ile Genel Koordinatör Basri Tüfekçioğlu ağırladı.

ABD heyetine, BUSİAD'ın eğitim konusundaki çalışmaları hakkında da bilgiler veren BUSİAD Başkanı Türkay, lojistik avantajları, kalifiye iş gücü potansiyeli ve esnek üretim yapısının Bursa'yı üretim kenti olarak öne çıkardığını kaydetti.
Ziyaretin sonunda BUSİAD Başkanı Türkay, konuklara özel tasarım kahve fincan seti hediye etti.

BUÜ'YE BUSADER'DEN BAĞIŞ

Bursa Uludağ Üniversitesi'ne bir bağış daha yapıldı. Sağlık ve eğitim alanında yaptığı çalışmalarla dikkati çeken Bursa Sağlık Eğitim Gönüllüleri Derneği, kısa adıyla BUSADER, BUÜ Tıp Fakültesi'ne bir bağışta bulundu.

Dernek yönetimi, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı'na dokulardaki elektriksel özellikleri temel alan bir vücut yağ yüzdesi ölçme cihazı olan biyoimpedansimetre bağışladı.
Teslim törenine BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Rıdvan Ali, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdinç Ertürk, akademisyenler ve BUSADER Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

DİGİ-FIRE PROJESİ'NİN ORTAKLARI BURSA'DA

Bir süre önce Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği'nden 172 bin 594 Euro hibe almaya hak kazanan bir AB Projesi hazırlanmıştı.
Bu proje kapsamında aktif ve gönüllü itfaiyecilerin mesleki eğitimlerini dijital ortam üzerinden yapmalarına imkan sağlayan Digi-FIRE Projesi'ydi.
Bu projenin yerli-yabancı ortakları İspanya, Romanya ve Konyalı itfaiyeciler ortak tatbikat ve eğitim programı için Bursa'ya geldi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.