Hava Durumu

Adli Yıl bugün açılıyor

Yazının Giriş Tarihi: 01.09.2014 07:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.09.2014 07:55

Yargı adını verdiğimiz sistem temelde 3 eşit kurucudan oluşur. Savunma, İddia ve Karar. Burada savunmayı avukatlar temsil eder, iddiayı Cumhuriyet Savcıları temsil eder ve karar makamını da  Hakimler temsil ediyor.
2014-2015 Adli Yılı açılışı bugün ülke çapında yapılacak törenlerle başlıyor. Bu konu daha törenler yapılmadan Cumhurbaşkanlığı makamı ile yargının üst kurumları arasında “O gelirse ben gelmem. Onu çağıralım mı, çağırmayalım mı?” gibi hoş olmayan tartışmalara neden oldu.
Adli Yılın başlaması nedeniyle Bursa’da Adalet Komisyonu Başkanlığı, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı ve Bursa Barosu Başkanlığı çağrı yaptı.
Bu çağrı ile ilgili olarak bugün saat 09.00’da Bursa Adliyesi önünde bir tören gerçekleşecek. Ardından da  Adalet Komisyonu Başkanı, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı, Bursa Barosu Başkanı birer konuşma yapacak.
Bu akşam da saat 17.30’da Bursa Akademik Odalar Birliği(BAOB) oditoryumu fuaye alanında Bursa Barosu bir kokteyl verecek.
Yargımızın her kademesinde yeni adli yılın sağlıklı geçmesi ve herkese hayırlı olmasını diliyorum.

Baro HSYK’yı masaya yatırıyor

Bursa Barosu 12 Ekim’de yapılacak HSYK seçimleri öncesi “HSYK ve Yapısı” masaya yatırılıyor. 13 Eylül günü yapılacak panel Bursa Akademik Odalar Yerleşkesi’ndeki konferans salonunda gerçekleşecek.
Bu panelde iki oturum gerçekleşiyor. İlk oturumun başkanlığını TBB Genel Sekreteri  Güneş Gürseler yapacak. Bu oturumda önemli konuşmacılar var. HSYK I.Daire Başkanı İbrahim Okur, YARSAV, YARGISEN ve Demokrat Yargı Derneği.
İlk oturumun akademik düzeyde olması bekleniyor. Burada neden Yargıda Birlik Platformu’nun olmadığını Bursa Baro Başkanı Ekrem Demiröz’e sordum. O da ısrarla davet ettiklerini ama katılmak istenmediklerini dile getirdi.
Öğleden sonraki oturumda ise  Milliyet Gazetesi’nden Kemal Göktaş,  duayen avukat Turgut Kazan, gazeteci Ahmet Şık ve gazeteci Faruk Mercan konuşacak .
Sanıyorum  özellikle öğleden sonraki panel keyifli geçecektir.

Başkan Demiröz ne dedi?

Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz’e yeni adli yıl açılışı ile ilgili neler düşündüğünü sordum. Kendisi soruma şu yanıtı verdi:
“Daha adli yılımız başlamadan yaşanan tartışmalar bizi üzmüştür.
Hele hele en çok üzüldüğümüz konu Yargıtay’ın Türkiye Barolar Birliği Başkanı’nı çağırıp, çağırmama konusunu kendi üst kurumunda gördüğü siyasi baskıdan ötürü oylamaya açmasıdır. Bu bizi her şeyden çok üzmüştür.
Yargının 3 eşit kurucusundan biri olan savunmayı temsil eden kişinin çağırılıp, çağırılmaması nasıl olur da, tartışılır?
Böyle bir ortamda yeni adli yılımıza giriyoruz.
Sağlıklı ve huzurlu bir adli yıl olmasını diliyorum.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.