Hava Durumu

Adranos Tiyatro ve Boğa

Yazının Giriş Tarihi: 12.01.2016 09:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.01.2016 09:16
Kökeni Yunanca seyirlik yeri (theatron) anlamına gelen, dilimize İtalyanca teatro kelimesinden geçen tiyatro zor bir sanat. Sanat dalları içinde en zorlarından biri.
Özünde dinsel törenle doğan ardından dinden ayrılıp, bağımsızlaşan ve bir sanat dalı haline gelen tiyatro ilkel insanın mağara resimlerine kadar geçmişi olan (MÖ 10.000) bir uğraş.
Tiyatro bir gönül işidir. Tiyatro ile zengin olmuş insan sayısı parmakla gösterilebilinir. Ama dünya ve ülkemiz tiyatro tarihine iz bırakmış çok sayıda isim bulunmaktadır.
Ve bu tiyatro hastalığı öyle bir hastalıktır ki, bir kez bulaştı mı, adeta bağımlı yapar. Kentimizde tiyatroya gönül vermiş kişilerden biri de Avukat İzzet Boğa’dır. Boğa’nın Bursa Barosu bünyesinde başlattığı  Bursa Baro tiyatrosunun çalışmalarının ışığında,  bir de Adranos Ti-yatro  adıyla yeni bir özel tiyatronun doğmasına vesile oldu.
Adranos Tiyatro’yu Sardalya ve Maskeliler oyunları ile izledik ve izliyoruz. Boğa’nın de-yimiyle “ikinci nesil bir özel tiyatro” Adranos  Tiyatro. 

Junioshow başlıyor

BTSO ve TÜYAP Bursa Fuarcılık organizasyo-nunda BEKSİAD işbirliği ile Bursa Bebe, Çocuk Hazır Giyim & Çocuk İhtiyaçları Fuarı yarın başlıyor.
Fuara Ekonomi Bakanlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi, BEBKA, UTİB ve KOSGEB destek veriyor.
Fuarın tanıtımı dün BTSO Hizmet binasında yapıldı.

Feraizcizade Sahnesi

Adranos’un kurucusu İzzet Boğa şunları söylüyor:
“Bursa Devlet Tiyatrosu’nun Gençlik Kursları Feraizcizade  Mehmet Şakir Sahnesi’nde yapılırdı. O kurslarda Feyha Çelenk’in Müdürlüğü, Murat Karasu’nun müdür yardımcılığı döneminde, Özer Tunca, Zafer Algöz, Yeşim Kızılçeç, Serap Eyüpoğlu, Kemal Başar gibi hocalarımızın yolunda özel ve özerk bir tiyatro oluşturup, söyle-nemeyeni söyleme, yapılması lazım denileni yapma gayreti içindeyiz.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.