Hava Durumu

Ahmet Eker ve Eker Süt

Yazının Giriş Tarihi: 05.03.2014 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.03.2014 08:12

İzmir’deki bir toplantıdan dün dönerken, MKP’da Ahmet Eker’i aradım. Daha önce BUSİAD için düzenlenen  fabrika gezisine katılamamıştım. Uygunmuş bir kahvesini içmeye uğradım.
Meğerse uğradığım gün uğurlu bir günleriymiş. İngilizler’in dünyaca yaygın BRC Kalite Belgesi’nde A sınıfı belge almaya hak kazandıkları güne denk gelmişim.
Eker Süt bildiğiniz gibi 1977 yılında Altan-Yusuf Eker tarafından kuruldu. Altan Bey, 1996’da aramızdan ayrılınca oğlu Ahmet Eker, Amerika’dan dönüp işin başına geçti. Şirketi iki kardeş Ahmet-Nevra Eker yönetiyor. 2000 yılında da Yusuf Eker ortaklıktan ayrıldı.
Eker Ailesi bine yakın çalışanı olan bir aile.
Mustafakemalpaşa’daki 2012 yılında açılan yeni fabrikada her şey otomatik, el değmeden üretiliyor. Yılda 100 bin ton ürün üretiliyor.
Eker, 2007 yılında Fransa’nın ünlü meyva ve süt üreticisi Andros şirketi ile bir ortaklığa gitti. Şirketin yüzde 50’si Fransızlar’a geçti. Şirketi Ahmet Eker yönetiyor.
Ahmet Eker’in bir tutkusu da deniz.  Eker Yayık Ayran ve Eker Sütlaç adını taşıyan iki teknesi var. Bu teknelerle ulusal ve uluslararası yarışlarda dereceler aldılar.
Ahmet Eker nezdinde Eker Ailesi’ne başarılar diliyorum.

Kadınlar Günü sergisi

Bursa Kent Konseyi (BKK) Ressamlar Çalışma Grubu, “Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle TKM Sami Güner’de bir sergi açtılar.
BKK Ressamlar Çalışma Grubu tarafından açılan resim sergisinde, 33 ressama ait 33 eser bulunuyor. Sergide, Memduha Yılmaz, Nefise Gökalp, Zafer Özenbaş, Necmiye Beki, Veysel Çeliker, Gülbin Şah Çeliker, Mine Eyüboğlu, Ümran Topsakal, Arzu Turan, Meral Eyüboğlu, Ayşe Dolgun, Ümran Ayçiçek, Güler Ganiz, Hülya Barışıker, Gülter Öğretir Demirci, Nimet Paşalıoğlu, Ayfer Alıcı, Adile Erbilgin, Ümmü Karaoğlu, Nevin Çalışkan, Mükerrem Turhan, Sema Çakır, Erol Cingil, Türkan Uz, Gülseren Yağızefe, Perihan Berent, Yüksel Barkut, Sadiye Baştuğ, Nevzat Çiçek, Filiz Denlisöz, Sevgi Güven, Ahmet Kuşoğulları ve Meral Türken’in eserleri yer alıyor.

ÇEK Ödülleri verildi

Çağdaş Eğitim Kooperatifi (ÇEK) her yıl yerel ve ulusal olmak üzere iki kategoride Eğitim Ödülü veriyor. Öğretim Birliği Yasası’nın kabul edildiği tarih olan 03 Mart’ta, ÇEK Özel 3 Mart Azizoğlu İlköğretim Kurumu Konferans Salonu’nda düzenlenen törende Başkan Ali Arabacı’nın konuşmasının ardından  Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu , “3 Mart Ögretim Birliği Yasası ve Kazanımları” konulu bir konferans verdi.3 Mart Azizoğlu İlköğretim Kurumu Çoksesli Çocuk Korosu ve Modern Halk Dansları gösterisinin ardından ödül törenine geçildi.Bu yıl ÇEK Eğitim Ödülü ulusal kategoride, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Aysel Çelikel’e; yerel kategoride ise Osman Köseoğlu ve Recep Nas’ a verildi. Kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.