Hava Durumu

AK Parti’de öne çıkanlar

Yazının Giriş Tarihi: 27.02.2015 06:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.02.2015 06:49
AK Parti’de dün aday adayları Merinos’taki tanıtım toplantısına katıldılar. Pazar günü ise BUTTİM’de temayül yoklaması gerçekleşecek. Daha sonra da Ankara’da mülakata katılacaklar.
Bursa’da AK Parti milletvekili aday adaylığı için 226 başvuru yapıldı. Bu başvuruların 40’ı Ankara’da genel merkeze yapıldı. Ayrıca, başka illerden aday olmak üzerde 9 kişi Bursa’ya başvuru yaptı.
Evet, bizler Bursa’da oy kullanacak olan insanlar olarak, Bursa’da tanınırlığı olan, Bursa sosyal yaşantısı içinde olan, Bursa iş ve sanayi dünyası ile ilişkileri olan,  Bursa’nın dinamiklerine hakim milletvekilleri görmek istiyoruz.  Bursa için projeler üreten, Bursa’nın kamu yatırımları konusunda bilgili insanlar istiyoruz. Bursa’ya gelen bir bakanın yanında fotoğraf karesine girmeye çalışan, insanları istemiyoruz. 
Bursa’daki, AK Parti listesine göz attığımızda bazı isimler ön plana çıkıyor. AK Parti İl eski Başkanı Sedat Yalçın bu isimlerden birisi. Yalçın, Bursa iş ve sanayi dünyasındaki bir YMM olarak mesleki kariyeri, Maliye Bakanlığı’ndaki deneyimi ve AK Parti’nin kuruluşundan bu yana en uzun süre il başkanlığı yapmış olması onu ayrı bir noktaya getiriyor.
Op.Dr.Mustafa Esgin bir başka bilinen isim. Kurucusu olduğu hastaneler grubunun dışında, kurucu başkanlığını yaptığı Bursa Sağlık Turizmi Derneği, Tabipler Odası’ndaki iki dönem yaptığı çalışmalar, BTSO yönetimi ve meclisindeki çalışmalar ve son yerel seçimlerde Nilüfer AK Parti belediye başkan adaylığı onun artıları.
Bursa Barosu’nun iki dönem önceki başkanlığını yapan avukat Zekeriya Birkan da AK Parti’deki bir diğer güçlü isim. 
Litvanya’nın Bursa Fahri Konsolosu turizmci ve müteahhit Berat Tunakan da Bursa iş ve sanayi dünyasının saygın isimlerinden biri.
Evet, bana göre AK Parti’nin Bursa özelindeki ağır topları bu isimler.

Ağırdır, Çekirge Toplantısı’nda

BUSİAD Geleneksel Çekirge Toplantısı’nda bugün KONDA Araştırma ve Danışmanlık Şirketi’nin Genel Müdürü Bekir Ağırdır’ı konuk ediyor.
Geçtiğimiz hafta hava koşulları nedeniyle ertelenen toplantı bugün saat 19:30’da     Hilton Otel’de yapılıyor.
Bildiğiniz gibi haziran ayında genel seçimler yapılacak. Bu seçimler  öncesinde “Türkiye seçmeninin genel seçim davranışı ve siyaset sosyolojisi açısından önümüzdeki seçimlerin değerlendirilmesi” konulu toplantının ilgi çekeceğini düşünüyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.