Hava Durumu

AK Parti, ezber bozma ve lansman

Yazının Giriş Tarihi: 08.02.2021 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.02.2021 08:10

2002 'den bu yana ülkemizi yöneten AK Parti çeşitli konularda uygulama ve pratikleriyle birçok ezberi bozan bir parti konumunda oldu. Bunun örneklerini gerek parti içi, gerekse ülke çapında ve yerel yönetimlerinde de görmek mümkün.
Onun bu ezber bozmaları içinde literatürümüzde sık kullanılmayan kavramlar da sıkça kullanılmaya başlandı. Önce belirli kesimlerine sorulan temayül yoklamaları ile tanıştık, onunla beraber yüz yüze yapılan mülakatlar seçim sistemi içine yerleşti. Bu geleneksel hale getirilen seçim sistemi, beraberinde tek adayla gidilen kongreleri sadece şekilsel bir hale getirdi. Bunu da kanıksadık.

Bunların yanında son yıllarda bir de Ankara'dan gelen bir üst düzey yetkilinin çarşı, pazar ve sokak sokak gezip, muhtemel adaylarla ilgili halktan kişilerle tanınırlığı ve kişiliği konusunda görüş alışverişi sisteme eklendi.
Tüm bu ezber bozmaların dışında bir de partinin seçilmiş belediye başkanlarının görevden alınma değil de(!), istifalarına alışmış olduk. Eskiden bir başkan seçildiğinde, o görevine bir sonraki seçime kadar devam ederdi. Bakalım daha neler göreceğiz.

İLK KEZ İL YÖNETİMİ LANSMANI

Bu arada yeni seçilen AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan da bir ezberi daha bozarak il kez İl Yönetimi lansmanı yapma kararı aldı. Yani milletvekili adaylıklarında bu lansmana alışkındık ama il yönetiminde ilk kez tanık olacağız.
Bugün Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Hüdavendigar Salonu'nda saat 12.00'de lansman gerçekleşecek. Bursa 50 asil, 25 yedek iktidar partisi il yöneticisi ile tanışacak. Bu lansman basın bülteni ile duyurulmadı. Basın mensuplarının olduğu bir WhatsApp grubundan duyuruldu. O grupta olanlar duydu.

KADIN KOLLARI SEÇİMİ

Bu arada AK Parti'de, İl Kadın Kolları'yla ilgili kongre 10 Şubat Çarşamba günü Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'ndeki Osman-gazi Salonu'nda yapılacak.
Bilindiği gibi genel merkez Şubat 2020'de AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı olarak atanan Emel Gözükara Durmaz'la yola devam kararı aldı.
Hayırlı olsun diyorum.

ALİ MOLLASALİH VE YILDIRIM

Bildiğiniz gibi Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, birlikte çalıştığı 3 başkan yardımcısıyla yollarını ayırma kararı aldı.
Bu kapsamda Ali Mollasalih, Servet Hocaoğulları ve Fatih Polat görevlerinden ayrıldılar. Ali Mollasalih, Bursa siyaseti içinde etkin ve tanınan bir figürdü. Yıllarını bu işlere adamıştı.

Ali Mollasalih konusunda bir de ironi yapayım. Duyduğuma göre ailesinin kökleri de Erzurum'a dayanıyormuş. Belki bir yanlışlık yapılmıştır(!)..
Siyaset böyle birşeydir...

BEYHAN AKGÜN'ÜN ARDINDAN

Beyhan Akgün'ü gazeteciliğimizin ilk yıllarında tanıdık. Bursa Belediye Meclisi CHP Grubu'nun etkili bir ismiydi. Aynı zamanda uzun yıllar birlikte çalıştığımız Necati Akgün büyüğümüzün eşi ve meslektaşımız Yücel Akgün'ün de annesiydi.
Necati Amca'dan sonra o da aramızdan ayrıldı. Akgün Ailesi'ne başsağlığı diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.