Hava Durumu

AK Parti listesi ve sihirli el

Yazının Giriş Tarihi: 10.04.2015 07:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.04.2015 07:24
Her ne kadar listeler Yüksek Seçim Kurulu’na verilmiş olsa da, listeler hakkındaki söylem, söylenti ve dedikodular duracağa benzemiyor.
Bilindiği gibi listeler saat 15:00’te verilecek iken, bu saat 17:00’ye ötelenmişti.
Bu ötelenme sırasında dört ismin değiştiği konuşuluyor. Listelere bir sihirli el değmiş gibi.
Bu ötelenmede çıkarılan isimlerin kulislerde Dr. Mustafa Esgin, Sedat Yalçın, Gıyasettin Bingöl ve Mustafa Bay olduğu iddia edilmekte. Görüldüğü gibi bu dört isim de Bursa’da çok bilinen ve yakından tanınan isimler. 
Dr. Mustafa Esgin, son yerel seçimlerde Nilüfer Belediye Başkan adayıydı. STK’larda, etkin görev yapan, BTSO’da seçim kazanmış, saygın bir hekim. 
Sedat Yalçın, Maliye Bakanlığı’nda bürokratlık yapmış, parti kurulduğundan beri üyesi olan, iş dünyasının yakından tanıdığı ve 5 yıl boyunca  AK Parti İl Başkanlığı görevini üstlenen, girdiği tüm seçimleri kazanmış bir isimdi.
Gıyasettin Bingöl, Bursa’da bilinen eğitim dünyasında etkin ve çok başarılı olmuş, Doğu kökenlilerden oy alabilecek bir isim.
Mustafa Bay ise Bursa’da bizim Dağlılar diye tanımladığımız yörenin insanı. Bakın sadece Osmangazi’de 200 bin dağ kökenli insanımız bulunuyor. CHP’de 4. sırada Erkan Aydın ve MHP’de 2. sırada Kadir Koçdemir de dağlı. Ama AK Parti listesinde dağ yöresini temsil eden tek kişi bulunmuyor.
Bu isimler yerine Yüksel Yeni,  Gürsel Dönmez, Hakan Çavuşoğlu ve İsmet Su’yu gördük. 
Bu arada listede son anda çıkarılan yukarıdaki dört ismin bir başka özelliği daha var. Milli Görüş’ten gelmiyorlar ve onlar genelde bulundukları ortamda düşüncelerini ifade eden insanlar.
Net olan bir şey var. Bu liste Erdoğan’ın dışında hazırlanmış. Bakalım seçim sonunda seçmen bu listeyi nasıl değerlendirecek? Sihirli ellerin sihri tutacak mı?

13.Kalite ve Başarı Sempozyumu

13.Kalite ve Başarı Sempozyumu 17-18 Nisan tarihleri arasında Almira Otel’de yapılıyor.  Bu sempozyumun ve 2014 Bursa Kalite Ödülü’nün tanıtım toplantısı dün BUSİADEVİ’nde yapıldı.
Toplantıya Bursa KalDer Şube Başkanı Erdal Elbay, BUSİAD Başkanı Günal Baylan, Bursa Kalite Ödül Yürütme Kurulu Başkanı Sadettin Çiçek, KalDer Genel Sekreteri Aykan Kurkur ve BUSİAD Koordinatörü Basri Tüfekçioğlu katıldılar. 
Mükemmeliğe Yolculuk ana temalı sempozyumda 1 Ana Oturum ve 6 alt oturum ile birlikte Yaşam Kalitesi Oturumu, Bursa Kalite Ödül Töreni,  13. Kalite ve Başarı Fuarı, Karikatür Sergisi gibi etkinliklerde yer alacak.
Bu ara da 2014 Bursa Kalite Ödülü saha ziyaretine kalan kurumlar Bürosit, Yazaki Otomotiv, U.Ü.Gemlik Asım Kocabıyık MYO ve Gemlik Anadolu İHL oldu.
Bu arada sempozyumdaki konuşmacılar arasında Sabancı Holding eski CEO’su Hazım Kantarcı, Gedik Holding YKB Hülya Gedik, Opet Genel Müdürü Cüneyt Ağca, Atlas Halı Genel Müdürü Dr.Meriç Bebitoğlu, Maya Group ve İkea Türkiye CEO’su Fuat Atalay, tiyatro ve sinema sanatçısı Zihni Göktay gibi isimler de var.
Evet, şimdiden yerinizi ayırtmayı unutmayın. Ayrıca, ayın 16’sında yapılacak çalıştaylara da bir göz atmayı ihmal etmeyin.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.