Hava Durumu

AK Parti ve HAS Parti birleşmesi

Yazının Giriş Tarihi: 14.07.2012 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.07.2012 08:10

Toplumumuzda olumlu karşılanan bu konu hakkında Bursa İl Başkanları’nın görüşlerini aldım. Bakın AK Parti ve HAS Parti İl Başkanları neler dedi?

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın konuyu olumlu ve beklenen bir gelişme olarak yorumladı ve şunları söyledi:
“Geçmişte uzun zamandır kulislerde konuşulan bir konuydu. Sayın Numan Kurtulmuş, çok beğenilen bir isim. Toplumda da karşılığı olan bir isim. Daha önceden uzun yıllar birlikte siyaset yapılmış bir yapılar. AK Parti ve HAS Parti birlikteliğinden sinerji doğacağına inanıyorum. AK Parti’nin geniş yayılımı, HAS Parti’nin bir çıkış bulmamasını da getirmişti. Toplumumuzda da bu birleşme çok olumlu karşılanmakta. Ülkemiz için gelişmelerin hayırlı olmasını diliyorum…”
HAS Parti İl Başkanı Ali Mollasalih ise konuyu şöyle değerlendirdi:
“Bu konu gündeme geldikten sonra ilçe başkanlarımız ile bir araya geldik ve onlardan konuyu ilçelerinde değerlendirmesini istedim. Daha sonra hep birlikte bir araya gelip, alınan kararı pazartesi günü genel merkeze götüreceğim.
Öncelikle bizler Numan Kurtulmuş ile yola çıktık. Onun ve teşkilatımızın vereceği kararı destekleyeceğiz. Bizler onun yol arkadaşlarıyız. Yanında ve arkasındayız. Vereceği kararı da destekleriz. Bizim için ülkemizin bekası her şeyin üzerinde. Milletimiz ve memleketimiz için en hayırlı kararı yetkili kurullarımız verecektir…"
Sonuç olarak ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum…
 

Halit Cura’nın ardından

Bursa çok sevdiği ve yakından tanıdığı bir ismi, bir dostunu kaybetti. Halit Cura aramızdan ayrıldı. Cura dün öğle namazının ardından Emirsultan Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrası Emirsultan’da toprağa verildi…
Halit Cura bir Bursa sevdalısı olarak kentimize birçok katkıda bulundu. Bursa’nın ilk fahri konsolosu olarak Alman Fahri Konsolosluğu’nu üstlendi. Bursa Kültür ve Sanat Vakfı’na büyük katkılar koydu. 1960’lı yıllarda Bursa ve Darmstadt arasında Halit Cura’nın da katkılarıyla başlayan dostluk, 7 Temmuz 1971 yılında Bursa’da imzalanan kardeşlik protokolü ile resmiyet kazandı. Bursa’nın ilk kardeş şehri Darmstadt’ın kardeş şehir olması onun yoğun çabalarıyla gerçekleşti…
Halit Cura, Bursa’nın ilk turizm şirketlerinden biri olan Ottomantur’un sahibiydi. Bursa sosyal yaşantının bu etkin ve önemli siması Bursa Skal Kulüp başkanlığı yaptı. TURSAB Disiplin Kurulu Başkanlığı yapıyordu.
Cura Ailesi’ne başsağlığı dilerken, hepimizin başı sağolsun diyorum…


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.