Hava Durumu

Akkoç ve ‘Ekose Etekli Levrek’

Yazının Giriş Tarihi: 20.08.2015 07:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.08.2015 07:41
Fethi Akkoç bir gazeteci büyüğümüz. Kendisi aynı zamanda 19. Dönem Bursa Milletvekliği yaptı. TBMM Dışişleri Komisyonu ve Nato Parlamenterler Asamblesi eski başkanı.
Akkoç, siyasi anılarını bir kitapta topladı. “Ekose Etekli Levrek” isimli kitap yakın tarihimize ve bugünümüze ışık tutuyor.
Fethi Akkoç kitabını şu cümleyle özetliyor:
“Ben övgüye ve yergiye girmemeye çalışarak birebir yaşadıklarımı aktaracağım. Sizlere ‘Ekose Etekli Levrek’le’ 1973 seçimleri sonuçları arasındaki bağlantıyı anlatacağım.
Bu kitabı okuyanlar, çok partili hayata geçtiğimiz 1950 yılından itibaren Amerika’ın desteği ile iktidara gelen hükümetlerin yine Amerika’nın desteklediği askeri darbelerle gittiklerini, ülkemizde her dönemde etkili olan güçlerin post modern darbeden sonra nasıl yetkili hale geldiklerini komplo teorileriyle değil, yaşanmış birebir örnekleriyle göreceksiniz.”
Fethi Akkoç’u kutluyorum. Zevkle okuyacağım.

Üniversite proje istiyor

Bu kentte ben gazeteciliğe başladığım günden beri “üniversite-sanayi işbirliği” konuşulur. Sürekli toplantılar yapılır. Sürekli protokoller imzalanır.
Ardından sanayici üniversiteden şikayet eder, üniversite de sanayiciden. Özetle ortaya bir katma değer yaratacak sonuç çıkmaz.
Salı günü Uludağ Üniversitesi’nde rektörün özel toplantılarından biri daha gerçekleşti. Bu toplantıya Bursa’da faaliyet gösteren 8 OSB ve 13 Islah OSB’nin başkan ve yöneticileri katıldı.
Senato Salonu’nda konuklarıyla bir araya gelen Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay şunları söyledi:
“Problemleri halının altına saklamadan, objektif bakarak, bu kente nasıl faydalı olabiliriz konusunu öğrenmeye çalışıyoruz. Yapmak istediğimiz çok şey var, bu çok şeyi yapmak isterken yanlışlarımız olabilir. Amacımız sinerji oluşturarak en doğru çalışmalarla kentimize yararlı olmak. Her konudaki projelerinize açığız.” 
Bu toplantının diğerlerine benzememesini diliyorum.

Uyuşturucu illetine son

İnsanlığın temel illetlerinden biri de bağımlılık. Bağımlılığa karşı verilen mücadele adeta bir topyekün savaşı andırıyor.
Bu konu Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin düzenlediği “Bağımlılık ile Mücadele Çalıştayı”nda da masayla yatırıldı.
Bursa’da Kervansaray Termal Otel’de başlayan bu çalıştayın açılışı Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık’ın konuşmasıyla başladı. 
Çalıştayın ana katılımcısı Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Yeniden Sağlık ve Eğitim Kerneği kurucusu Prof. Dr. Kültegil Ögel. 
Prof. Dr. Ögel “Bağımlılık ile mücadele” alanındaki birikimlerini ve tecrübelerini 2 günlük çalıştayda paylaşacak. Ayrıca, elde edilen bulgular, üye belediyelerin bağımlılık alanında sürdürdüğü faaliyetlerde masaya yatırılacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.