Hava Durumu

Altınsoy, İTİCÜ’de konuştu

Yazının Giriş Tarihi: 17.04.2014 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.04.2014 08:08

Bursa’da mermer dendiğinde ilk akla gelen isimlerden birisi Altınsoy Madencilik firmasının sahibi Nurullah Altınsoy’dur.
Yaklaşık 85 yıldır mermercilik sektöründe faaliyet gösteren Altınsoy Ailesi’nin ikinci kuşak temsilcisi Nurullah Altınsoy, İstanbul Ticaret Üniversitesi Bursa Birimi’ndeki işletme yüksek lisans öğrencilerine “İşletmelerde Güncel Yaklaşımlar” konulu derste girişimcilik deneyimlerini anlattı.
Altınsoy Mermercilik Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Altınsoy, ailesinin 1930 yılında İstanbul’da el işçiliğiyle başladığı mermercilik sektörüne, 1940 yılından itibaren Bursa’da devam ettiğini belirterek, babasındaki ileri görüşlülüğün kendilerine hep yeni ufuklar açtığını söyledi.
Altınsoy, “İlkokul mezunu bile olmayan babam çok iyi bir girişimciydi. Öyle ki; 1950 yılında sektörde hiç kimsede yokken Yunanistan’dan mermer makinesi, İtalya’dan ise testere ithal etti. 1960 yılında da Bursa’daki ilk mermer fabrikasını kurdu. Dolayısıyla benim için iş hayatında çok iyi bir örnek olan babam, Türkiye’de de mermercilik sektörünün ileri gitmesine öncülük etmiştir” dedi.
Mermercilik sektörüne eski eser tamiri ile giren babasından aldığı bayrağı, disiplinli çalışma sistemiyle her geçen yıl daha da yukarıya taşıdığını, günümüzde üretimin yüzde 60’ını dünyadaki pek çok ülkeye ihraç ettiğini vurgulayan Altınsoy, 1962 yılında bir tane olan mermer ocağı sayısını 12’si faal olmak üzere 22’ye, şirket sayısını ise 6’ya çıkardığını kaydetti.
Konferans sonunda İstanbul Ticaret Üniversitesi Bursa Birimi Koordinatörü Prof.Dr.Ali Ceylan, Nurullah Altınsoy’a bir teşekkür plaketi verdi…

TÜHİD etkinliği

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği, Bursa Halkla İliş-kiler Derneği ve BTSO ile beraber önceki gün bir etkinlik düzenledi.
Bu etkinliğin açılışına Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve BTSO Başkanı İbrahim Burkay da katıldı ve birer konuşma yaptılar.
Etkinliğin öğleden sonraki bölümünde “Medya  İlişkileri  ve İş Dünyası” konulu bir oturum gerçekleştirildi. TÜHİD Başkanı Fügen Toksü’nün yönettiği bu oturumda, Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ ile bendeniz vardık.
Hakan Bey ile birlikte deneyimlerimizi gençlerle paylaştık.
Güzel ve keyifli bir oturumdu.

Kahraman pilota meslek ödülü

Anımsayacağınız gibi geçtiğimiz aylarda Pegasus Havayolları’na ait bir uçak Ukrayna’da kaçırılmıştı. Bu uçağın pilotu İlyas Karagülle büyük bir kahramanlık örneği göstererek uçağı İstanbul’a indirmişti.
Nilüfer Rotary Kulübü, bu yılki meslek ödülünü bu başarılı pilota verdi. Bu satırlarda sizelere daha önce pilotun Yapı Kredi Bankası eski genel müdür yardımcısı ve Birce Tekstil yöneticisi Mümtaz Erdoğan’ın kayınbiraderi olduğunu duyurmuştum.
Pazartesi akşamı Nilüfer Rotary Kulübü meslek ödülünü kulüp başkanı Uğur Keserli, kaptan İlyas Karagülle’ye düzenlenen törenle takdim etti.
İlyas Kaptan’ı kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.