Hava Durumu

AMM Bursa üzerine

Yazının Giriş Tarihi: 11.10.2017 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.10.2017 08:25

Kısaltılmış adı AMM, tam açılımı ile Automotive Manufacturing Meetings. Özetle Otomotiv Üreticileri Buluşmaları. Bu geleneksel etkinlik artık ülkemizde de hayat bulacak. Buna Bursa OSB öncülük ediyor.
Başta Amerika'da Detroit'te, Meksika'da Queretaro'da, Kolombiya'da da Bogota'da düzenlenen bu geleneksel etkinlik artık ülkemizde de düzenlenmeye başlıyor.
Temel amacı ana sanayi ile tedarik zincirini oluşturan yan sanayiyi buluşturan bu etkinlikte yan sanayiyi, ana sanayi ile yüz yüze görüşme olanağı buluyor.
Evet, Türkiye'nin ilk OSB'si Bursa Organize Sanayi Bölgesi (BOSB), bir ilke imza atarak, Dünya Otomotiv Buluşmaları Toplantısı'nı Bursa'ya getiriyor. 14-16 Kasım tarihleri arasında Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak etkinliğe 28 ülkeden, 100'den fazla, ülkemizden 120'nin üzerinde firma katılacak.
Konu ile ilgili dün düzenlenen toplantıda BOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, "Otomotiv sektörünün kalbi 14-16 Kasım tarihinde Bursa'da atacak. 3 gün boyunca dünya otomotiv devlerinin temsilcileri Bursa'da bir araya gelecek. Yeni modelleri, yeni siparişleri, trendleri, sektörün durumunu ve geleceğini konuşacaklar" dedi.
Bursa OSB'yi bu önemli etkinliğinden ötürü kutluyorum.

TechUP başlıyor

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından bölgedeki girişimcilik altyapısının güçlendirilmesi, diğer kurumların vermiş oldukları desteklerle tamamlayıcılığı sağlanması ve bölgedeki teknoloji tabanlı firmaların güçlendirilerek katma değerli üretime geçişin sağlanması amacıyla "Teknoloji Odaklı Hızlandırıcı Programı - TechUP" hayata geçiriliyor.

Şiir festivali ve Nilüfer

2. Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali, bu yıl 12-15 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Nilüfer Belediyesi'nin bu önemli etkinliğinde festival boyunca yurtiçi ve yurtdışından 14 şair, kentin 9 farklı noktasında birçok etkinlikte şiir meraklılarıyla buluşacak.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 2. Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali'ne ilişkin detayları, dört bir yanı usta şairlerin şiirleriyle donatılan Üç Fidan Parkı'nda düzenlenen basın toplantısında paylaştı.
Toplantıda, Nilüfer Belediye başkan yardımcıları Yalçın Işıkyıldız, Bukle Erman ve Adil Kayaoğlu ile Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç da yer aldı.
Şiirle kalın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.