Hava Durumu

Anadolu 500 ve İbrahim Orhan

Yazının Giriş Tarihi: 02.06.2021 07:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.06.2021 07:51

Ekonomist Dergisi'nin, TEB'in ortaklığında düzenlediği Anadolu 500 Araştırması ödül töreni gerçekleşti. Pandemi koşulları nedeniyle sanal ortamda düzenlenen tekinlikte ayrıca çeşitli paneller de düzenlendi.

Bu yıl 17. si düzenlenen araştırma 10 yıl öncesine kadar Anadolu 250 olarak düzenleniyordu. Ama 10 yıl önce artık Anadolu 500 olarak düzenlenmeye başladı.

Etkinlik Ekonomist Dergisi Genel Yayın Müdürü Talip Yılmaz'ın konuşması ile başladı. Sonrasında TEB Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gülümser Özgün Henden bir konuşma yaptı. Ardından da Tarım ve Ormancılık Bakanı Bekir Pakdemirli bir konuşma gerçekleştirdi.

Toplantının genel değerlendirilmesinde ciro, istihdam, vergi öncesi karlarda büyümenin istenilen düzeyde olduğu ama ihracatta istenilen düzeyde olmadığı dile getirildi. Ayrıca Türkiye'nin yüzünün Batı'ya dönmesinin(AB'ye girişin) vazgeçilmezliği konuşmacılarca dile getirildi.

İstanbul, Ankara ve İzmir'in dışındaki illerin değerlendirildiği çalışma kapsamında, şirketler istihdam, karlılık, ciro ve ihracat kriterleri ile değerlendirilmekte. Bu kritelere uygun olmadığı için son araştırmada 27 ilimiz yer alamadı.

Törende 13 dalda toplam 55 ödül sahiplerini buldu.

PANELLERDEN NOTLAR

Etkinlik sırasında ödül dağıtımı öncesi çeşitli paneller de gerçekleştirildi.

TEB Kurumsal Bankacılık Genel Müdürü Yardımcısı Gülümser Özgün Henden'in moderatörlüğünde gerçekleşen "Anadolu'nun En Büyükleri" oturumunda Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Er-bakır Group Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, Sarkuysan Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Çaycı ve Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Öksüz yeni dönem öngörülerini paylaştı.

Logo Yazılım Türkiye Genel Müdürü Akın Sertcan moderatörlüğünde gerçekleşen "Nasıl Başardılar?" oturumunda ise, Şenocak Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Cem Şenocak ve Hema Otomotiv Genel Müdür Yardımcısı Neval Altuk şirketlerin başarı hikayelerini anlattı.

ÖDÜLLER

Anadolu 500 Araştırması ödül töreninde daha önce belirttiğim gibi 13 dalda, 55 ödül sahibini buldu. Bu ödüllere göz attığımızda Bursa'mıza şu ödülleirn geldiğini görüyoruz.

"Anadolu'nun En Hızlı Büyüyen 5 Şirketi" kategorisinde Simge Mat Madencilik yerini aldı.

"Anadolu'nun Vergi Öncesi Kârı En Yüksek 5 Şirketi" kategorisinde birinci sırada SÜTAŞ vardı.

"Anadolu'nun İstihdamı En Yüksek 5 Şirket"in (2019 verilerine göre)

birinci sırasında Yusuf Hazır Yemek vardı. Ayrıca Özdilek AVM ve Tekstil de ilk beş içindeydi.

"Anadolu 500 kadın dostu şirketler" de ilk beş içinde, ilk üçü 3 Bursalı şirket paylaştı. Bunlar Özdilek AVM ve Tekstil, Aunde Teknik Tekstil ve Yeşim Tekstil
oldu.

"Kadın Liderler" kategorisinde ise Fatma Durmaz Yılbirlik(Durmazlar Makine YKÜ) vardı.

ONUR ÖDÜLLERİ

"Anadolu 500 Onur Ödülü" ise iki isme verildi. Sanko Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu ve Orhan Holding Onursal Başkanı İbrahim Orhan'a gitti.

İbrahim Orhan ödülü alırken, bugüne kadar çok ödül aldığını ama 80. yaşında aldığı bu ödülün ayrı bir değer taşıdığına dikkat çekerek, "Beni bu ödüle layık görenlere, çocuklarıma ve çalışanlarıma teşekkür ediyorum." dedi.

SON SÖZ

Ben ödül alan şirketlerimizi ve yöneticileirni kutluyorum. Hem de ilk 500 içinde yer alan şirketlerimizi kutluyorum. Bu kentimiz için önem taşımakta. Ulusal ve uluslararası platformda Bursa'nın adının olumlu olarak her bazda duyulması, kentimizin tanınırlığı ve itibarına katma değer sağlamaktadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.