Hava Durumu

Aslanoğlu, Çekirge Toplantısı'nda

Yazının Giriş Tarihi: 05.11.2020 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.11.2020 07:56

Ülkemizin ikinci ve Anadolu'nun ilk SİAD'ı olan BUSİAD'ın geleneksel Çekirge Toplantısı video konferans yöntemi ile gerçekleşecek.

BUSİAD'ın Çekirge Toplantısı'ndaki konuğu Piri Reis Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Akademisyen ve Ekonomist Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu olacak.

Aslanoğlu, saat 19.00'da gerçekleşecek video konferansta "Ülkemizde ve dünyada mevcut ekonomik durum"u değerlendirecek.

ASLANOĞLU KİMDİR?

Prof.Dr. Erhan Aslanoğlu, 1964'te Ankara'da doğdu. 1982 yılında Ankara Deneme Lisesi'nden mezun olduktan sonra ODTÜ Ekonomi Bölümünü kazandı ve 1987 yılında mezun oldu. Aynı bölümde 1988 yılında başladığı yüksek lisans çalışmasını 1990 yılında tamamladı. 1988-1991 yıllarında Hacettepe Üniversitesi İktisat Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalıştı.

1991 yılında Avrupa Topluluğundan kazandığı Jean Monnet bursu ile gittiği İngiltere'nin Reading Üniversitesinden, ekonomi alanında bir yüksek lisans derecesi daha elde etti. Türkiye'ye döndükten sonra, 1993 yılında Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat bölümüne araştırma görevlisi olarak girdi, aynı bölümde doktora çalışmalarına da başladı. Doktora çalışmasını 1997 yılı başında tamamladı.

Doçentlik ve Profesörlüğünü de aynı bölümde aldı ve 2013 yılından itibaren Piri Reis Üniversitesi 'nde halen rektör yardımcısı.

OTOMOTİV VE İHRACAT

İhracatımızın lokomotifi olan otomotiv sektöründeki durumu Uludağ İhracatçılar Birliği Koordinatör Başkanı ve Otomotiv İhracatçılar Birliği Başkanı Baran Çelik şöyle değerlendirdi:

"Ülke ihracatında yine ilk sırada yer alan endüstrinin aldığı pay ise yüzde 16,8 oldu. Otomotiv endüstrisinin ekim ihracatı, aylık bazda bugüne dek ulaştığımız en yüksek üçüncü değer oldu. Eylülde olduğu gibi ekim ayında da Tedarik endüstrisi ihracatı yüzde 5 artarken, Eşya Taşımaya Mahsus Motorlu Taşıtlar ihracatı da yüzde 48 gibi yüksek bir oranda arttı."

Türkiye otomotiv endüstrisi, ekimde son iki yılın aylık bazdaki en yüksek ihracat rakamına ulaştı.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerine göre sektör ihracatı ekimde yüzde 3,7 artışla 2,9 milyar dolar oldu. En büyük pazar olan AB Ülkelerine ihracat da yüzde 6 arttı.

İlk 10 aylık ihracat ise pandeminin de olumsuz etkisiyle yüzde 21 düşerek 20,1 milyar dolar oldu.

Ekimde binek otomobil ihracatı yüzde 11 azalarak 1 milyar 74 milyon dolar olurken, tedarik endüstrisi ihracatı yüzde 5 artarak 1 milyar 16 milyon dolar, eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar ihracatı yüzde 48 artarak 574 milyon USD ve Otobüs-Minibüs-Midibüs ihracatı da yüzde 16 azalarak 163 milyon dolar oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.