Hava Durumu

Ayhan Kızıl anıldı

Yazının Giriş Tarihi: 22.04.2016 07:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 07:16
Uludağ Üniversitesi eski Rektörü Prof.Dr.Ayhan Kızıl aramızdan ayrılışının birinci yıldönümünde  anıldı.
Dün önce ikindi namazını müteakip I.Murat Hüdavendigar Camii’nde  Mevlid-i Şerif okutuldu.
Arkasından da kentimize kazandırdığı değerlerden biri olan Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası onun anısına Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde bir konser verdi.



Bursa akademi, spor, sanat, kültür ve iş dünyasının bu sevilen ismi kentimize birçok değer kazandırmıştı. Bakın aklımda kalanları sıralayayım.
Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, UÜ Devlet Konservatuvarı, UÜ Binicilik Okulu, Uludağ Üniversitesi Spor Kulübü, ilçelerdeki Meslek Yüksek Okulları, Uludağ Sakıp Sabancı Sağlık Merkezi gibi birçok kurumun kuruculuğunu yapan Prof.Dr. Ayhan Kızıl, Türkiye Kupası’nı kazanan Bursaspor’un yöneticiliğini de yaptı.
Kızıl, başkanlığını yaptığı Çağdaş Eğitim Kooperatifi’ne büyük katkılar koydu.
Ayhan Kızıl  aramızdan ayrıldı ama bizlere birçok değeri de emanet etti.

Tehlikeli atık deşarjı


Uludağ İhracatçı Birlikleri, Türkiye Tekstil Terbiye Sanayicileri Derneği (TTTSD) tarafından “Tehlikeli Atıkların Sıfır Deşarjı” konulu seminer düzenlendi.
TTTSD ve Bursa Tekstil & Konfeksiyon Ar-Ge Merkezi’nin (BUTEKOM) seminerine Bestseller, Inditex, C&A, LC Waikiki, DeFacto, Levi’s, H&M, Varner gibi markalar da katıldı.

Eker, MPI toplantısındaydı


Burkon ‘un sahibi Hasan Eker, Uluslararası Toplantı Profesyonelleri’nin Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi sıfatıyla Amerika’daydı.



Dallas’ta düzenlenen MPI toplantısında konuşma  yapan Hasan Eker, terör olayları nedeniyle kongrelerin iptal edilmesinin yanlış olduğunu, trafik kazası riskinin daha yüksek olduğunu anımsatarak “iptaller teröre hizmet ediyor” dedi.
Bu konu önümüzdeki günlerde Brüksel’de düzenlenecek toplantıda masaya yatırılıyor.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.