Hava Durumu

Ayhan Salman ile sohbet

Yazının Giriş Tarihi: 01.03.2018 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.03.2018 08:08

Tarih 23 Ağustos 2017 iken Bursa AK Parti İl Başkanlığı'na Ayhan Salman atandı. Pazar günü yapılan AK Parti İl Kongresi'nde ise atanmış başkan Ayhan Salman, seçilmiş başkan olarak delegelerden güvenoyunu aldı.
Sönmez Medya Buluşmaları kapsamında Baia Otel'de konuğumuz AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman oldu. Başkan Salman ile Bursa'yı ve siyaseti konuştuk.
Ayhan Salman göreve geldiği tarihten itibaren adeta soluk almaksızın bir süreç yaşadı. Önce kendi yönetimini belirledi. Ardından 17 ilçe, 17 kadın kolları ve 15 gençlik kolları ile bir il kongresi düzenledi. Onun görevde olduğu süreç içinde bir kez Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir kez de Başbakan Binali Yıldırım kentimize geldi.
Bunların dışında bu kısa sürede her ilçeye dört veya beş kez ziyaret yapıp, parti teşkilatları ve sivil toplum örgütleri ile bir araya geldi.
Şimdi ise Ayhan Salman yeni belirlediği, yeni yönetimi ile 2019'da yapılacak seçimlere hazırlanıyor. Kendi deyimiyle bu yeni yönetim oluşturulurken, ortak akıl, ekip çalışması, istişareye yatkınlık, egosu olmayan bir kişilik, demografik yapının göz önüne alındığı , kadın kotasının bulunduğu bir anlayış ile oluşturuldu.
Evet, Ayhan Salman konuşmasının başında bir vefa örneği göstererek AK Parti'nin kurucu il başkanı Şevket Orhan, Mehmet Tunçak, Hayrettin Çakmak, Nagip Vardar, Sedat Yalçın ve Cemalettin Torun'a bugüne kadar yaptıkları hizmetler için teşekkür etti.
Ayhan Salman nerede ise çeyrek yüzyıldır siyasetin içinde bir isim. Kendisine 25 yılda neler gördüğünü, nelerin değiştiğini sordum. O genel bir değerlendirme yaptı:
"Cumhuriyet tarihine göz attığımızda 1950'den beri mevcut olan sistem içinde ülkenin her anlamda tek partinin olduğu dönemlerde büyük ivmeler çizdiğini, koalisyonların olduğu dönemlerde de ciddi sıkıntılar yaşadığına tanık olduk.
Son 16 yıldır tek başına olan güçlü AK Parti iktidarı ekonomiden, sağlığa altyapıdan, eğitime uzanan her alanda ülkemizin refahını artırma noktasında önemli adımlar atmıştır. Burada kaynakların doğru kullanılması gelişim ve refah noktasına büyük ivme kazandırmıştır.
Ülkemiz 2023 hedefleri doğrultusunda hızla ilerlemektedir. İçinde bulunduğumuz zorlu coğrafyanın tüm zorluklarına, uluslararası hukuk dışılık ve adaletsizliğe karşı Türkiye bölgenin en güçlü ülkesi konumundadır.
Bunun son örneği ise yaptığımız lobi çalışmaları ile Birleşmiş Milletler'de alınan Kudüs konusundaki karardır.
İttifak konusunda Türk halkı ittifakını 15 Temmuz gecesi yaptı. Ardından Yenikapı ruhu gündeme geldi. Şu anda da bunun yasal zemini hazırlandı. Artık koalisyon derdimiz olmayacak."
Ayhan Salman'a başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.