Hava Durumu

Bakan Müezzinoğlu ile kahvaltı

Yazının Giriş Tarihi: 01.05.2015 07:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.05.2015 07:37
Önümüzde 7 Haziran seçimleri için oluşturulan AK Parti Bursa Milletvekilliği aday sıralamasının tepesindeki isim Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu’ydu.
Dün Hünkar Köşkü’nde Bakan Müezzinoğlu kahvaltıda köşe yazarlarını ağırladı. Bizleri Tanıtım ve Medyadan Sorumlu AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı Davut Gürkan karşıladı.
Toplantıda Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı Davut Gürkan, BUSAT Başkanı Dr.Metin Yurdakoş ve Batı Trakya Türkleri Başkanı aynı zamanda Belediye Meclis Üyesi Şükrü Köse birlikte oturdular.
Önce Bakan Müezzinoğlu ile tanıştık, kahvaltının ardından da güzel bir sohbetimiz oldu. Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu ile ilgili ilk izlenimlerimiz şöyle oldu:
“Mütevazı, samimi, içten, pazarlıksız ve açık yürekli”
Kuşkusuz bunlar ilk algılardı, süreçte daha yakından tanıyacağız. 
Toplantının ilerleyen saatlerinde AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Bakan Müezzinoğlu’nu takdim etti ve Bakan kısa bir giriş konuşması yaptı. Ardından da soru ve yanıt bölümüne geçildi.
Toplantıdan sizlere Bakan Müezzinoğlu’nun birkaç mesajını iletmek istiyorum.
Bakın Müezzinoğlu neler söyledi:
“Arzumuz hoş bir seda bırakıp, gidebilmektir. Sağlık turizmi önemlidir ve gelecektir. Döndürülebilen ve hızlı bir çark olan Bursa’ya hız katmak istiyoruz. Rutin sanayi alanlarında Ar Ge ve inovasyon çalışmaları ile katma değeri yüksek akışı sağlamalıyız. Alın terinin kutsallığı kadar, beyin terinin de kutsallığı değerlidir. Her zaman aynı fikirde olmak zorunda değiliz, ama ana strateji ve hedeflere birlikte sahip çıkmalıyız. Detaylarda fikir ayrılıkları olabilir. Bunlar tartışılır ve uzlaşılır.”
Evet, sıcak ve samimi bir ortamdı. Bakan Müezzinoğlu’na Bursa’ya hoş geldiniz diyorum. 

Sağlık Bakanlığı ve Bursa

TBMM hükümetlerinde Sağlık Bakanlığı görevini ilk kez Dr. Adnan Adıvar üstlenmişti. 3 Mayıs 1920 ve 10 Mart 1921 tarihleri arasında görev yapmıştı. Cumhuriyetin kuruluşunun ardından ilk Sağlık Bakanı ise Dr.Refik Saydam oldu. Kendisi 30 Ekim 1923 ve 21 Kasım 1924 tarihleri arasında bakanlık yaptı.
Bu süreçte tam 57 Sağlık Bakanı ülkemizin sağlık politikasını yönetti.
Şimdi ise 24 Ocak 2013 tarihinde bu göreve getirilen Dr.Mehmet Müezzinoğlu, bilindiği gibi Bursa’dan aday gösterildi. Dolayısıyla TBMM kurulduğundan bu yana ikinci kez Bursa’nın Sağlık Bakanı oluyor/olacak. 
Bursa’dan ilk Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Kaya Kılıçturgay olmuştu. 1980 darbesi sonunda kurulan hükümette 23 Aralık 1981 ve 23 Aralık 1983 tarihleri arasında bu görevde bulunmuştu. Anımsanacağı gibi oğlu Prof.Dr.Sadık Kılıçturgay da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı yaptı ve bir dönem rektör adayı oldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.