Hava Durumu

Bakan Pakdemirli, Tezel ve Agroexpo

Yazının Giriş Tarihi: 11.02.2019 07:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.02.2019 07:33

SETBİR(Süt ve Et Üreticileri Birliği) destekleri ile bu yıl 14.'sü düzenlenen AGROEXPO Tarım ve Hayvancılık Fuarı, İzmir'de sona erdi.
Fuara katılanlar arasında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de vardı. Fuarda Bekir Pakdemirli'ye ev sahipliğini SETBİR Başkanı ve SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanvekili Tarık Tezel yaptı.
Sektörün sorunlarını bakana aktaran Tezel, aynı zamanda fuarla da ilgili bilgiler verdi.
Ayrıca SETBİR'in AGROEXPO Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda düzenlediği "Süt ve Ette Bilgi Kirliliği" konulu panelde Prof. Harun Raşit Uysal, gazeteci Ali Ekber Yıldırım, perakende uzmanı Sait Koç ve SETBİR Başkanı Tarık Tezel konuştu.

BİLİM FESTİVALİ VE 8. THY SCİENCE EXPO

Büyükşehir Belediyesi Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi tarafından düzenlenen Bursa Bilim Festivali bu yıl Türk Hava Yolları ana sponsorluğunda 2 -5 Mayıs 2019 tarihleri arasında TÜYAP Fuar alanında gerçekleştirilecek.
Bu arada 8. THY Science Expo'da proje yarışmasının ana konsepti 'Endüstri 4.0' olarak belirlendi.
Yarışma kapsamında "Çocuk Mucitler, Genç Mucitler, Usta Mucitler, İnsansız Hava Araçları, Drone, Autodesk 3B Tasarım Mühendislik ve Ortaokul Model Planör" kategorilerinde düzenlenecek toplamda 111 bin lira para ödüllü proje yarışmasında başvurular alınmaya başlandı.

FELAKETLER, BİLİM VE DİRENME

Akademik odalar değerli kurumlardır. Kamunun ve kamu yöneticilerinin kendi görüşlerine sıcak bakan veya bakmayan her türlü akademik odanın söylemlerini, objektif değerlendirmelerinde kamu yararı vardır.
Bakın son olarak İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, İstanbul Kartal'da 8 katlı binanın çökmesi ile ilgili olarak bir açıklama yaptı.
"Bu felaket bize gösteriyor ki ilime ve bilime direnmeye son vermeliyiz. Yıllardır üstüne basa basa söylediğimiz denetimsizlik, kaçak yapılaşma ve yapıların envanterinin çıkartılmamasının sonuçlarını beklenmedik bir anda yaşıyoruz. Yıllardır üstüne basa basa söylediğimiz denetimsizlik, kaçak yapılaşma ve yapıların envanterinin çıkartılmamasının sonuçlarını beklenmedik bir anda yaşıyoruz. Ve soruyoruz imar barışı hangi soruna çözüm oldu?"
Evet, bilim aynen hukuk gibi bir gün herkese lazım olabilir. Bu söylemlere kulak verilmeli.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.