Hava Durumu

Balkan Tiyatro Festivali’nin ardından

Yazının Giriş Tarihi: 09.04.2014 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.04.2014 08:07

8-22 Mart tarihleri arasında ülkemizdeki ilk Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali, Bursa Devet Tiyatrosu ev sahipliğinde yapıldı.
9 Balkan ülkesinden tiyatro gruplarının katıldığı bu festivalde toplam 15 oyun sergilendi.
Açılış kortejini 30 bin kişi izledi.
Festivali 10 bine yakın tiyatrosever izledi.
Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü Arzu Tan Bayraktutan festivalin ardından şunları söyledi:
“Festivalde tam bir sanat şölenine evsahipliği yaptık. Bursa olarak bu görevin genel müdürlüğümüz tarafından bize verilmesi bizleri onurlandırdı.
Bu festival markalar şehri olan Bursa’ya çok yakıştı.
Türkiye’nin en prestijli tiyatro festivallerinden biriydi.”
Bu festivale kentimizden Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir belediyesi, Osmangazi Belediyesi, BTSO, İpeker ve Balkansiad destek verdi.

Çin’i anlamak

TÜSİAD ve DEİK işbirliği ile ’’Çin’i Anlamak ve Çin ile İşbirliği Yapmak’’ isimli konferans, 01 Nisan tarihinde İstanbul’da Swissotel’de gerçekleştirildi.
Konferansın açılış konuşmaları TÜSİAD  Başkanı Muharrem Yılmaz, DEİK Türk-Çin İş Konseyi Başkanı Hüsnü Özyeğin ve Çin  Ankara Büyükelçisi Xiaosheng Gong tarafından yapıldı.  
Oturum bitiminde Hüsnü Özyeğin, bir ülkeyi anlamak için ilk önce o ülkede vakit geçirilmesi gerektiğini ve bu işin her şeyden önce bir zaman meselesi olduğunu ifade etmiş, Türklerin Çin’de başarılı olacaklarına inandığını söylemiştir.   
Özetle toplantıda Çin’in içinden geçtiği 2. Reform sürecinin Türk yatırımcılara son derece elverişli bir ortam oluşturduğuna dikkat çekildi.

Tekstil Araştırmacıları Derneği

Tekstil Araştırmacıları Derneği ikinci etkinliğini cumartesi günü Bursa’nın Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’nin konferans salonunda yaptı.
Dernek başkanı Ekrem Hayri Peker önce derneği neden ihtiyacı hissettiklerini ve yaptığı sunumla nano kimyasalları kullanarak neler yapılabileceğini anlattı.
Daha sonra dernek ikinci başkanı Mehmet Akgün” Susuz Boyama Teknolojilerindeki Gelişmeler” konusunda bir sunum yaptı.
Yönetim Kurulu üyesi M. Ethem Atak,  tekstil sektöründe bilgi-işlemci, bilgisayarcı kavramlarının farkını ve bilgi sistemlerini etkin kullanımına örnekler verdi.

BUSİAD ve Sönmez Medya

TÜSİAD’dan sonra kurulmuş olan ülkemizin ikinci SİAD’ı ve Bursa’nın ilk SİAD’ı BUSİAD’ın yeni yönetim kurulu gazetemizi ziyaret etti.
Ocak ayında yapılan BUSİAD genel kurulunda BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Günal Baylan ve arkadaşları dün Sönmez Medya Grubu’ yöneticileri ile bir araya geldi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.