Hava Durumu

BALKANTÜRKSİAD'da genel kurul

Yazının Giriş Tarihi: 05.04.2021 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.04.2021 07:59

BALKANTÜRKSİAD (Balkansiad) 2011 yılında Naci Şahin tarafından kurulmuştu. O günden bu yana sırasıyla Naci Şahin(20.10.2011-15.03.2014), Aytuğ Onur(15.03.2014-12.03.2016), Levent Bilek(12.03.2016-30.03.2017) başkanlık yapmıştı. Berat Tunakan ise 30.03.2017 'de BALKANTÜRKSİAD başkanlığına seçildi ve bugün bu görevi başkan yardımcısı Fatih Şakir'e devredecek.

Evet , Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nin 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı bugün saat 16.00'da Podyum Davet'te gerçekleşecek.

Berat Tunakan ve arkadaşları 4 yıllık dönemlerinde, öncelikle üyeler arası ilişkilerin gelişmesine önemli katkılar koydular. Ayrıca Balkan Ülkeleri ile ilişkiler ve ticari ilişkiler konusunda ciddi ilişkiler geliştirdiler.

Bu arada BALKANTÜRKEVİ bitirildi ve merkez oraya taşındı. Ayrıca BALKANMİNİATÜRK Açık Hava Müzesi Projesi hem hazırlandı, hem de hayata geçirilmeye başlandı. Derneğe de yaklaşık 200 yeni kazandırıldı. Bu dönemde 70 kadın üye alımı gerçekleştirildi.

Berat Tunakan, dört yıllık süreci şöyle özetliyor:

"Ben ve arkadaşlarım göreve seçildiğimizde aramızda bir görev dağılımı yaptık. Hepimiz görevlerimizi layıkı ile yapmaya çalıştık. Tüm üyelerimizde bizlere her konuda destek verdiler. Bilindiği gibi sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulları görev yerleridir. Buraya talip olan ve buraya zaman ayırıp, gerçekten faaliyetlerin içinde olacak insanların, olması önemlidir. Burada biz bunu gerçekleştirdik. Bir takım anlayışı, ekip çalışması içinde çalışmalarımızı elimizden geldiği kadar yaptık. Öncelikle üyeler arasındaki ilişkiyi geliştirmek, sinerjiyi arttırmak için uğraştık ve bunu sağladık. Ayrıca Balkanlarla olan ilişkilerin gelişimini sağlamaya çaba gösterdik. Bu amaçla 10 yurtdışı gezisi yapıldı. Hem Balkanlar'daki Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçi ve ticari ateşeleri; hem de Balkan ülkelerinin Ankara'daki diplomatları ile ilişkilerimizi geliştirdik.

Birlikte çalıştığımız tüm yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ederken, Fatih Şakir başkanlığındaki yeni yönetime başarılar diliyorum."

ÖZDİLEK, SİNERJİ KULÜBÜ'NÜN KONUĞUYDU

Marmara Üniversitesi, Sinerji Kulübü'nün Marka 21 Zirvesi geçtiğimiz günlerde yapıldı. Melih Selçuk'un moderatörlüğündeki etkinliğin konuşmacısı Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek oldu.

Hüseyin Özdilek pandemi nedeniyle zoom üzerinden yapılan ve yaklaşık bir saat süren toplantıda hem Özdilek Holding'in öyküsünü anlattı, hem deneyimlerini paylaştı, hem de günümüz ile ilgili değerlendirmeler yaptı.

Özdilek konuşmasında teknoloji kullanımının önemine de dikkat çekti.

BİRAZ NOSTALJİ

Geçenlerde sosyal medyada bit fotoğraf elime geçti. Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Dış İlişkiler Müdürü Veysel Er paylaşmış.

Bakın bu nostalji fotosunda kimler var?

Erdinç Çelikkol, Osman Perdahçıoğlu, İlhan Altın, Veysel Er, Semih Vardarbaş, Uğur Cennetoğlu, Devrim Oktay.

Evet, bir dönemler galiba 1988 yılıydı, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni yöneten bürokratlar(Erdinç Hoca hariç) aynı kare içinde.

Bazıları aranızda yok. Aramızda olmayanlara rahmet, olanlara sağlık diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.