Hava Durumu

Baromuz Kocatepe'deydi

Yazının Giriş Tarihi: 28.08.2017 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.08.2017 08:02

Bursa Barosu 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında önemli iki etkinliğe imza attı.
İlk etkinlikte Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, Başkan Yardımcısı Atila Atik, Sayman Metin Öztosun, yönetim kurulu üyeleri Sefer Bülent Yaylalı ve Yener Poroy ve bir grup avukatla birlikte Afyon Kocatepe'ye giderek Zafer Bayramı'nı savaşın gerçekleştiği topraklarda kutladı.
Kutlamada Bursa'dan iki ayrı grup halinde yola çıkan Bursa Barosu ekibi, Başkan Yardımcısı Atila Atik öncülüğünde, Şuhut İlçesi'ne bağlı Çakırözü Köyü'nden Kocatepe'ye 15 kilometrelik Zafer Yürüyüşü gerçekleştirdi.


Ayrıca ikinci etkinlikte de Afyonkarahisar Valiliği'nin Zafer Haftası kutlama programı kapsamında Bursa Barosu Tiyatrosu ekibi Av. İzzet Boğa yönetiminde, sabah saat 04.40'ta Nazım Hikmet'in Kuvayı Milliye Destanı'nı seslendirdi.
Kocatepe Anıtı alanındaki gösteride Av. İzzet Boğa, Av. İsmail Metin, Av. İnci Kutgün, Av. Metin Öztosun ve Çetin Canbaz'ın performansı büyük alkış aldı.
Bursa Barosu'nu bu etkinliklerinde Afyonkarahisar Barosu Başkanı Turgay Şahin ve yönetimi de yalnız bırakmadı.
Baromuzu bu anlamlı etkinliğinden ötürü kutluyorum.

►Kurşunlu rehabilitasyon merkezi

Büyükşehir Belediyesi'nin Gemlik İlçesi'nde yaptığı "Kurşunlu Gençlik ve Aile Destek Rehabilitasyon Merkezi", törenle hizmete açıldı.
Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bağımlılıkla mücadele konusunda yoğun bir çalışma gerçekleştirildiğini ve vatandaşların sağlıklı bir hayat yaşamalarına engel olan olumsuzlukları aşmalarında destek olmayı hedeflediklerini belirtti.

►Taş Mektep yaşayacak

1909 yılında inşaası tamamlanan Tirilye Taş Mektep binası geleceğe taşınıyor. Bu konu ile ilgili Mudanya Belediyesi tarafından düzenlenen ve iki gün süren çalıştay sona erdi.
Çalıştay raporlaştırılarak, Taş Mektep Bilim Kurulu tarafından yapılacak projeye yansıtılacak.


1989 yılına kadar okul olarak kullanılan Tirilye Taş Mektep ile ilgili çalıştayın ikinci oturumunda Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu'nun yönetiminde Faruk Göksu "Kültürel Planlamada Stratejik Yaklaşımlar", Hakan Karademir "Üst ve Alt Ölçekli Planlarda Koruma Stratejileri", Mimar Mithat Kırayoğlu "Tirilye Kültür Mirasına Bütüncül Yaklaşım", Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu "Taş Mektep'ten UNESCO'ya" Tamer Başaran ise "Kent Müzeciliğinde Yeni Teknikler" başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.