Hava Durumu

BBDSO’dan Kızıl’a vefa konseri

Yazının Giriş Tarihi: 28.04.2015 07:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.04.2015 07:16
Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası geçtiğimiz hafta aramızdan ayrılan  U.Ü.eski Rektörü ve BBDSO’nun temellerini atan kurucularından Prof.Dr.Ayhan Kızıl için sahneye çıkacak.
Konser 30 Nisan 2015 Perşembe akşamı Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de gerçekleşecek . 
Konserde BBDSO keman sanatçıları Senem Aytüre Kıroğlu ve Mehmet Aybars solist olarak yer alıyor. İkili, Johann Sebastian Bach’ın Re Minör tonundaki “İki Keman için Konçerto” sunu, ayrıca Pablo De Sarasate’nin “Navarra” başlıklı eserini seslendirecek. 
Orkestra ise, Bela Bartok’un ünlü yapıtı “Romen Dansları” ve J.Haydn’ın mesaj dolu kurguya sahip farklı eseri “Veda Senfoni”sini seslendirecek.
Orkestrayı Alessandro Cedrano yönetecek.
Bilindiği gibi Prof.Dr.Ayhan Kızıl, Bursa'da bir konservatuvar ve senfonik orkestra kurulması için büyük çaba harcadı. Rektörlüğü döneminde Bursa Oda Orkestrası'nı kurdu. Dönemin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Erdem Saker'in de destekleyerek kurduğu nefesli çalgılar topluluğuyla birleşmesine öncülük etti. Sonuçta ortaya çıkan Bursa Senfoni Orkestrası  ilk senfonik konserlerin başlamasına öncülük etti. Daha sonra da bu çekirdek oluşumun, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'na kaynaklık etmesini sağladı.
Evet, şimdi BBDSO kurucusu olan değerli büyüğümüz Ayhan Kızıl hoca adına bir vefa konseri düzenliyor.
Ayhan Hoca’yı bir kez daha saygıyla analım.
Ben bu noktada kentimizin gurru kaynaklarından biri olan Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’nı gönlüden kutluyorum.
Çünkü, son çeyrek yüzyılda yaşadığımız hızla değişim ve dönüşüm değerlerimizin arasından vefayı sildi götürdü.
Onu bir boza markası veya İstanbul’da bir semt olarak anımsıyoruz.
Bizim jenerasyon ve bizden öncekilerin büyüdüğü ve geliştiği değerler günümüzde yok hale geldi. Bunun en küçük örneğini bile görmek bizleri mutlu ediyor.
Bu noktada sanatçı inceliği ve önderliğiyle vefa duygusunu bizlere bir kez daha anımsatan  Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'nın tüm yönetici ve sanatçılarını kutluyorum.

27. Yapı ve Yaşam Fuarı

Mimarlar Odası Bursa Şubesi, Burkon Turizm Kongre ve Erexpo Fuarcılık işbirliğinde 1-4 Ekim tarihleri arasında Yapı ve Yaşam Fuarı ’düzenleniyor.
Etkinliğin danışma kurulu toplantısı Crowne Plaza’da yapıldı. 
Mimarlar Odası Bursa Şubesi YKB Can Şimşek, açılışta şunları söyledi:
“27.’sini gerçekleştirecek olduğumuz Yapı ve Yaşam Fuarı, Türkiye’de mimarlık adına fuar ile kongrenin zamanlı yürütüldüğü tek ve en uzun süreli etkinliktir. Mimarlar Odası Bursa Şubesi olarak bu önemli organizasyonu Bursa’da yaşıyor ve yaşatıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” 

BEKSİAD’da 3.Göz Eğitimi

Bebe ve Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği ve Kalite Birliği Derneği  işbirliğinde ‘3. Göz’ semineri organize edildi.
Seminrede konuşan Prof. Dr. Erkan Işığıçok, BEKSİAD üyelerine kalite, inovasyon, değişim ve Ar-Ge konularından bahsetti. 
“Ölçemediğinizi yönetemez-siniz” diyen Prof. Dr. Erkan Işığıçok, çağımızın inovasyon çağı olduğunu hatırlatarak, “Değişime her yerde, her platformda mutlaka direnç gösterenler olacaktır. Ama onlara kulak asarsanız, hedefleriniz yok olur” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.