Hava Durumu

BBDSO’dan Latin rüzgarı

Yazının Giriş Tarihi: 04.01.2016 09:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.01.2016 09:07
Yeni yılın ilk yazısında size biraz sanattan, klasik müzikten söz etmek istiyorum.
Kentimizin önemli değeri Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, nerede ise her konserinde izleyici rekorlarını kırarak kentimizdeki sanatse-verleri klasik müzik ile buluşturuyor.
BBDSO 2016’nın ilk konserinde bizleri Latin Amerika’ya götürecek. “Latin Rüzgarı” ismini taşıyan konserde Küba, Arjantin, Brezilya gibi ülkelerin folklorik temalarından oluşan bir konser izleyeceğiz.
Orkestrayı  Cemi’i Can Deliorman yönetecek. Solist ise, bandoneon sanatçısı Tolga Salman. Bir bağlamda kardan yeni çıktığımız günlerde sıcak coğrafyalara yolculuk yapacağız.
Sanatçı bizlere konserin ilk yarısının ikinci bölümünde “Tango Nuevo/Yeni Tango” stilinin kurucusu olan A.Piazzolla’nın “Yeni Tango stilinde 7 parça” adlı yapıtını seslendirilecek. 
Konserin ikinci yarısında ise, Meksikalı besteci Arturo Marquez’in Danzon adlı eserin( Küba’dan doğan ve Meksika’da yayılan bir dans türü) dinleyeceğiz.



Bandoneon nedir?

Bandoneon isimli müzik aleti 1845 yıllarında icat edilen ve Almanya kökenli tuşlu ve körüklü koncertinas isimli enstrümanlar ailesinin bir üyesidir. 
Literatüre baktığımızda Koncertinası (İngiliz Adaları’nda kullanılanlardan farklı olarak) her iki tarafında 14 tuşu olan küçük kare bir enstrümandır, olarak tanımlıyor.

Konserde yerinizi ayırtın

Belki bazıları yeni yılın ilk yazısında da ülkede bu kadar çok şey olurken bunlar mı yazılır, değerlendirmesini yapabilir.
Bunları yazmak hepimizin görevi. En azından ben böyle düşünüyorum.
Bir senfoni orkestrasına sahip olmak büyük bir şeydir. Onu yaşatmak da herkesin görevidir. Tiyatro kurduğu için şikayet edilip, bu kentten kovulan bir valinin (Ahmet Vefik Paşa, daha sonra da Sadrazam olmuştu) torunlarıyız. 
Hiç olmazsa ona borcumuzu ödeyelim.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.