Hava Durumu

BBDSO, Yunus ile Mevlana’yı buluşturuyor

Yazının Giriş Tarihi: 07.12.2015 07:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2015 07:31
Cumhuriyet tarihimizin ilk “Devlet Sanatçısı” unvanı büyük müzik insanı A.Adnan  Saygun’a verilmişti. Bu büyük müzik insanı aramızdan ayrılalı 2016 yılında 25 yıl olacak.
Onun bize bıraktığı ölümsüz eserlerinin içinde bir de “Yunus Emre Oratoryosu” isimli başyapıt bulunuyor.
Anımsanacağı gibi A.Adnan Saygun’un vefat yılı olan 1991 yılında  bu ölümsüz eseri UNESCO’nun “Yunus Emre Yılı” etkinlikleri kapsamında Papa II. Jean Paul’un katıldığı bir konserde Vatikan’da BBDSO kurucusu merhum Prof.Hikmet Şimşek’in şefliğinde seslendirmişti.
Bilindiği gibi tarihimizin iki önemli alimi Yunus Emre ve Mevlana’nın rivayete göre bir kez Konya’da buluştukları söylenir.
Şimdi bu iki büyük insanı Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, Devlet Çoksesli Korosu ile birlikte Şef Cemi’i Can Deliorman yönetiminde Mevlana’yı Anma Etkinlikleri kapsamında Konya’da, 10 Aralık 2015 Perşembe akşamı Mevlana Kültür Merkezi’nde saat 18:00’de buluşturacak.
BBDSO’nun bu Konya ‘daki konseri ücretsiz izlenecek.

***

Altepe’den bisiklet şov

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin yeni deney düzeneklerinden biri olan denge bisikletini deneyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yerden yaklaşık 10 metre yükseklikte gerili çelik halat üzerinde bisiklet sürdü. 
Altepe, Bilim ve Teknoloji Merkezi sayesinde yeni neslin bilime olan ilgisinin her geçen gün arttığını belirtti.

*** 

Yalın Zirve başlıyor

Yalın Zirve’nin yedincisi bugün Divan Asia’da  başlıyor. Zirve iki gün boyunca devam edecek.
Bu sene Yalın Zirve’nin ana temasını “Yalın düşünce uygulamalarındaki yeni boyutlar ve yeni uygulama alanları” oluşturuyor.
Yalın Düşünce’nin ve Yalın Enstitülerin kurucusu Prof. Daniel T. Jones, Yalın Düşünce’nin ulaştığı yeni ve iddialı ufukları, yeni yorumları ve uygulamaları açılış konuşmalarının ardından yapılacak ilk oturumda  anlatacak.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.