Hava Durumu

BEBKA'ya çok önemli misyon

Yazının Giriş Tarihi: 01.08.2018 07:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.08.2018 07:46

Ankara'da kalkınma ajanslarına yönelik Toplam Faktör Verimliliği Politika Çerçevesi Geliştirilmesi Destek Projesi kapsamında Ekosistem Analizi Eğitimi vardı. Bu eğitimden sonra BEBKA'ya önemli bir misyon yüklendi. BEBKA, Ekosistem Analizinde Pilot Kalkınma Ajansı oldu.
Öncelikle BEBKA'yı kutluyorum.
Ekosistem analizi uygulamalarının yaygınlaştırılmasına yönelik yapılacak çalışmalar kapsamında, Bursa ili özelinde saha analizleri gerçekleştirilecektir.
Pazartesi günü başlayan çalışma Ege Üniversitesi Yenilikçilik ve Girişimcilik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Serdal Temel ve EBİLTEM-TTO Uzmanı Çetin Akın tarafından yönetiliyor.
Çalışma kapsamında Bursa'nın küçük ölçekli bir Bölgesel İnovasyon Ekosistem Ağı Haritası ve Raporu hazırlanacaktır.
Söz konusu çalışmanın ilk aşamasında 2 Ağustos 2018 tarihinde Ulutek Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde faaliyet gösteren firmalara yönelik Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu (ÜSİMP) İnovasyon Karnesi tanıtımı amacıyla bir toplantı yapılacaktır.
Toplantı ardından belirlenecek firmalar da ÜSİMP İnovasyon Karnesi'nin uygulanması hedeflenmektedir.

6. Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Türkiye Aile İşletmeleri Derneği TAİDER'in Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi bu yıl "Aile Şirketlerinin Olumlu Etkileri: Sorumluluk, Esneklik, Yenilenme" temasıyla düzenleniyor.
Zirve 02-03 Kasım 2018 tarihlerinde Raffles Otel, İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Yüksek İhtisas'ta yeni hizmet
Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde replantasyon (kopan uzvun yerine implantasyonu) ameliyatları yapılmaya başlandı.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, "Bursa'nın sağlık üst bölgesi konumunda olması nedeniyle bazı nitelikli hizmetlerin ilimizde verilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda, Bakanlığımızın da özellikli planlama gerektiren sağlık hizmetleri alanında acil el yaralanmaları ve replantasyon merkezi olarak belirlediği Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanemizde replantasyon yani kopan uzvun yerine implantasyonu ameliyatları yapılmaya başlandı. Artık herhangi bir uzuv kopma durumunda hastalarımızın il dışına sevk edilmesine gerek kalmayacaktır" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.