Hava Durumu

BEL Pansiyonu temeli atıldı

Yazının Giriş Tarihi: 03.10.2020 09:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.10.2020 09:03

Bursa Erkek Lisesi Mezunlar Derneği'nin çalışmaları sonucu BEL Pansiyonunun temeli perşembe günü düzenlenen, pandemi nedeniyle sınırlı insanın katıldığı bir tören ile atıldı. Önce dualar edildi, kurban kesildi ve sonra temele ilk harç konuldu.

Törene katılanlar arasında Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Bursa Erkek Lisesi Müdürü Şahin Boztepe, BEL Mezunlar Derneği Başkanı Cevdet Ulu, Milli Eğitim'den, okul yönetiminden ve mezunlar derneğinden yöneticiler ile pansiyonun yapımını üstlenen bağışçı BEL mezunu Adnan Arasan vardı.

Tören sonrası geleneksel simit, tahanlı pide, peynir ve çayımızdan oluşan kahvaltımızı da okul bahçemizde yaptık.

BEL İMECESİ

Bilindiği gibi bir imece mantığı içinde hayata geçirilen bu olayda, BEL Mezunlar Derneği'nin lokomotifliğinde yıkılan ve yeni yapılacak pansiyonun projesi noktasında mezun arkadaşlarımız gönüllü katkılar koydular.

Okul mezunlarımız Murat Bostancı mimari projesini, İsmail Hakkı Günhan, Şükrü Şahin statiğini, mekanik tesisat projesini İsmail Yıldırım ve elektrik projesini Kemal Özen, jeolojik etüdünü Adnan Kanburoğlu, geotekniğini Taner Karaman, harita projesini Remzi Mutlu, Nevzat Mutlu, yapı laboratuarı çalışmasını Abdullah Atlıman gönüllü olarak yaptı.

Bu arada mezunumuz sanayici Adnan Arasan'ın bağışı devreye girince kaynak arayışı da çözülmüş oldu.

Temele harcı perşembe günü konulan Bursa Erkek Lisesi yeni pansiyon binasında 2 bin 800 metrekarelik kapalı bir alan olacak. Bu alanda 101 yataklı pansiyon, mutfak, yemekhane, çok amaçlı salon ve çalışma odaları var.

TEŞEKKÜRLER

Bu işlerin bürokratik tarafını kolaylaştıran Bursa Valisi Yakup Canbolat'a, Bursa Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger'e, BEL Mezunlar Derneği Başkanı Cevdet Ulu ve çalışma arkadaşlarına, bu süreçte en çok yorulan arkadaşımız Orhan Güngör'e, çeşitli projeleri gönüllü olarak hazırlayan mezunlarımıza ve bağışı yaparak bu yapının hayata geçmesini sağlayan arkadaşımız Adnan Arasan'a teşekkür ediyorum.

BTSO 250'SİNDE BURSA OSB AĞIRLIĞI

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası geçtiğimiz günlerde geleneksel 250 Büyük Firmayı açıkladı. 2019 yılı verileriyle açıklanan Bursa'nın 250 Büyük Firması araştırmasında Bursa OSB'de faaliyet gösteren 43 firma yer aldı.

Bursa OSB'de faaliyet gösteren 43 firma, Bursa'nın 250 Büyük Firmasının toplam cirosunun yüzde 33'unu, toplam ihracatın yüzde 50'sini, üretimden satışların yüzde 36'sını, istihdamın da yüzde 18'ini gerçekleştiriyor.

Bursa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz bu konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Türkiye'nin ilki ve her zaman örneği olan Bölgemiz ve bölgemizde yer alan firmalar üretim, yaratılan katma değer, ihracat ve istihdamla da Bursa ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaktadır. Bursa'nın 250 Büyük Firması Araştırmasının sonuçları bunu bir kez daha göstermiştir. Fabrikalarımız durmadan çalışmaya, üretmeye devam ediyor ve ekonomimize katkı anlamındaki hassasiyetimiz bundan sonra da devam edecektir. Firmalarımızı kutluyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.