Hava Durumu

BHİD'de HİÇ Ödülleri ve genel kurul

Yazının Giriş Tarihi: 29.03.2021 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.03.2021 08:04

Bazı mesleklerin şansızlıkları vardır. Halkla İlişkiler Mesleği de böyle bir meslektir. Yaklaşık 46 yıldır medya dünyasının içindeyim. Bu sürecin içinde hem bu alanda hizmet veren bir şirketi yönettim, hem de kurumlar adına bu görevi üstlendim.

Mesleğin talihsizliği kurumların iyi günlerinde unutulmuş olmasıdır. Bu meslek sadece kurumların bir sorunu ortaya çıktığında anımsanır. Talihsizliği ve realitesi budur. Bunun farkındalığının yaratılması da gerek büyük kurumsal yapılarda gerekse orta ölçekteki şirketlerde ve kurumlarda zordur. Kuşkusuz bu noktada bir elin parmaklarını geçmeyen bunun farkındalığını bilen ve bu enstrümanı kullanan kurumları tenzih ediyorum.

BURSA HALKLA İLİŞKİLER DERNEĞİ

Bursa Halkla İlişkiler Derneği benim de üyesi olduğum, 1992 yılında kurulan Bursa'daki halkla ilişkiler mesleği mensuplarını bir çatı altında toplayarak; mesleki dayanışmayı sağlamak adına faaliyet gösteren bir dernektir.

Derneğimizin kurucuları; Aysun Atalay, Hakan Turan, Ayfer Genç, Oral Özeken, Nuran Özsöz, Tangül Alten, Gürhan Çetinkaya, Burçin Büyükonal, Melih Dehnioğlu ve Gonca Yerliyurt'tur. Kurucu başkan da Sevgili Gürhan Çetinkaya'dır.

Bursa Halkla İlişkiler Derneği başkanlığına seçilen Mustafa Sönmezay, 26 Nisan 2018'den beri bu görevini sürdürüyor. Bir önceki dönemin ortasında da bu görevi başkan ayrılınca devralmıştı.

SON BULUŞMA VE 8.HİÇ ÖDÜLLERİ

Mustafa Sönmezay'ın listesinde "Mustafa Sönmezay, Cansel Oruç, Funda Yasemin Süer, Nesrin Sarp, Süleyman Demirel" yer almıştı.

Mustafa Sönmezay ve arkadaşları başarılı bir dönem geçirdi. Ama son yılları pandemiye denk geldi. Bu nedenle geçen yılki 8. HİÇ(Halkla İlişkiler Çalışmaları)Ödüllerini açıklamak nasip olmamıştı.

Şimdi Cuma günü BHİD'nin, hem YDA, hem de yönetim kurulu BTSO'nun Double FRestaurant'ında bir araya geldi. Burada hem son bir araya geliş gerçekleşti. Hem de başkan Mustafa Sönmezay tarafından geçen yıl verilemeyen 8. HİÇ Ödülleri'ni kazananlar açıklandı. Bu toplantı digital ortamda da naklen yayınlandı. Ödül töreni ise ilk yapılacak canlı ödül töreninde verilecek.

BHİD Başkanı Mustafa Sönmezay, " Malum pandemi nedeniyle bir yıl çalışmalarımız aksadı. Öncelikle bu süreçte kaybettiklerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yine bu süreçte tüm sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı iletiyorum. Pandemi nedeniyle 8. HİÇ Ödül törenini gerçekleştiremedik. Burada sadece ödül alanları açıklayacağız. Pandemi koşulları ortadan kalktığında ödül törenimizi de gerçekleştireceğiz. Ödül sürecinde, emek ve enerji harcayan, başta yönetim kurulu üyelerimize, HİÇ Ödülleri Komite üyelerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca jüri üyelerimize de minnettarım. Ödül kazananları da kutluyorum." dedi.

Önce ödül alanları kutluyorum. Sonra Mustafa Sönmezay ve arkadaşlarına derneğimize verdikleri emekler için teşekkür ediyorum.

GENEL KURUL

Bu arada Bursa Halkla İlişkiler Derneği'nin olağan genel kurulu 31 Mart Çarşamba günü yapılacak. Genel kurul Karaman Dernekler Yerleşkesi'nde saat 16:00-18:00 arasında pandemi kuralları çerçevesinde 32 nolu salonda gerçekleşecek.

Bu genel kurulda Sönmezay ile birlikte görev yapan Başkan Yardımcısı Sevgili Cansel Oruç listesi ile aday oldu.

Yönetimde asil-yedek birlikte çalışacaklarını açıklayan Cansel Oruç'un listesinde Emre Deniz Yazgan, Özgecan Demirtaş, Aslı Sakarya, Bircan Özkan, Sena Er, Ramazan Gültaş, Seray Gül, Gani Köse, Bekir Öztürk bulunuyor.

Cansel Oruç, uzun yıllar birlikte çalıştığımız gazeteci kardeşlimiz, ayrıca bir süre de Burulaş'ta İletişim Koordinatörlüğü görevinde bulundu. Bir süre de Sevgili Serdar Ömeroğlu ile Erguvan tanıtımda birlikte çalıştılar.

Kendisi ne yapmak istediğini şu cümlelerle özetliyor:

"Amacımız meslek itibarını arttırıp, mesleği güçlendirmek. Derneğin tanınırlığını arttırmak. Meslek Derneği olduğumuz için meslekle ilgili danışılan bir dernek olmak. Meslekle ilgili yeni projeler yapmak. En önemlisi ise bu alanın farkındalığını kurum sahiplerine hissettirmek, farkındalığını yaratmak."

Evet, Cansel Oruç'a ve arkadaşlarına başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.