Hava Durumu

Bi'Dünya ODTÜLÜ ve ÇEK

Yazının Giriş Tarihi: 22.06.2020 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.06.2020 08:03

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, ülkemizin en saygın ve uluslararası platformda en çok bilinen üniversitelerinden birisidir. Bu değerli kurumumuzda her yıl 27 Haziran'da ODTÜ'nün geleneksel mezunlar buluşması okulda yapılır. Bu buluşmada mezunların yıllarına göre(25. yıl, 30. yıl) plaketleri verilirdi ve mezunlar güzel bir gün geçirirlerdi.


Bu yıl korona nedeniyle bu toplantı belirsizleşince, İstanbul ODTÜ'lüler Derneği duruma el koydu ve bu geleneksel buluşmayı tüm dünya çapında "Bi'Dünya ODTÜLÜ" başlığıyla sanal ortama taşıdı. Bu toplantı 27 Haziran'da nerede ise gün boyu sürecek bir sanal etkinlik olarak zoom aracılığıyla gerçekleşecek.
Bu etkinlikte Bursa ODTÜ'lüler Derneği de yerini aldı. Bir süre önce Yüzüncüyıl metro istasyonunun orada kendi lokallerine kavuşan Bursa ODTÜ'lüler Derneği, etkinlik için bir çalışma başlattı. Bursa ODTÜ'lüler Derneği başkanı Durmuş Büyüktuncel ve Genel Sekreter Cüneyt Yaren'in yaptıkları görüşmeler sonucunda bu sanal toplantının Bursa ayağında eğitim konusunun ve eğitim kooperatifçiliğine model olan ÇEK'i işlemeye karar verdiler.

Bİ'DÜNYA ODTÜLÜ

Bi'Dünya ODTÜLÜ 2020 projesinin doğmasına şunlar gerekçe oluşturdu:
" Mezunlar buluşmasının, ne zaman yapılacağı ve hatta yapılıp yapılmayacağı belirsizleşti, yapılırsa da katılımın zayıf kalma olasılığı arttı. Öğrencilerin uzaktan eğitime girdiği bu dönemde mezunlar da uzaktan buluşabilirlerdi. Mezunlar Günü'nün boşluğuna rıza göstermeyen fakat yapılmasının da önünü kesmeyen bir çevrimiçi buluşmayı denemek yararlı olabilirdi."

Ayrıca temel amaçlarını organizasyon komitesi şöyle açıklar:
"27 Haziran'da ODTÜ mezunları bulundukları yerden bir araya gelme fırsatı edinmiş olacak. Uygun bir platforma sahip olduğumuzdan bir araya gelmeyi "Buluşma, Paylaşma ve Tanışma" fırsatı olarak kullanacağız. Buluşmada bağış toplayarak; mezunların öğrencileri desteklemesi için fırsat yaratmış olacağız. Dernekler ve mezun toplulukları birlikte hazırlık çalışmalarına katılarak işbirliği ortamını geliştirecekler."
Bu sanal buluşmada "Sınıf Toplantıları, Küresel Oturumlar ve Tanışma Oturumları" hayata geçirilecek.

BURSA AYAĞINDA ÇEK ANLATILACAK

ODTÜM Bursa Derneği 1987 yılında Ersin Karaaslan başkanlığında kuruldu. 27 Haziran'da gerçekleşecek sanal toplantıda ODTÜM Bursa şöyle bir programı dünya çapında paylaşmaya karar verdi:
"ODTÜM Kurucu Başkanı Ersin Karaaslan, ODTÜM Bursa'nın tarihçesini anlatacak. ÇEK'in(Çağdaş Eğitim Kooperatifi) seçilmiş ilk başkanı Korhan Durusoy, ÇEK'in kuruluş nedeni ve amacını paylaşacak. Şükrü Tetik, Bursa sanayisi, ODTÜM ve ÇEK'i anlatacak. Bu anlatımın ardından ÇEK'in 8 dakikalık bir tanıtım videosu gösterilecek. ÇEK eski Başkanı Prof. Dr. Ulviye Özer, ÇEK'in eğitime yönelik çalışmaları hakkında bilgi verecek. Turgut Yalkı, ÇEK'in projeleri ve başarıları konusunu paylaşacak. Sonunda da ÇEK Başkanı Buğra Küçükkayalar, ÇEK ve Gelecek konusunda bir konuşma yapacak."
Böylece ODTÜM Bursa aracılığıyla 1995 yılında Bursa'da kurulan ülkemizin ilk eğitim kooperatifi ve sosyal kooperatifçiliğinin modeli olan Çağdaş Eğitim Kooperatifi (ÇEK) tüm dünyadaki ODTÜ'lüler tarafından daha yakından tanınmış olacak. Evet. Görüldüğü gibi ODTÜ, ODTÜ'dür. Özgünlüğünü ve yaratıcılığını her zaman ve de her ortamda korur.
Eğitime gönüllü katkı koyan her eğitim gönüllüsüne, bu çalışmaları çeşitli kereler ve çeşitli araçlarla tanıtma olanağı yaratanlara teşekkür ederken; aramızdan ayrılan tüm eğitim gönüllülerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.