Hava Durumu

Bir Alman yatırımcının bakışı

Yazının Giriş Tarihi: 28.07.2016 04:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.07.2016 04:57
Salı akşamı BTSO’da BTSO Meclisi’nin temmuz ayı toplantısı gerçekleşti. Bu toplantının başlangıcında BTSO Başkanı İbrahim Burkay, mevcut durumu değerlendirdi ve BTSO olarak demokrasinin arkasında durduklarını belirtti.
Toplantıda bir konuşma yapan BTSO Meclis Üyesi Orhan İğrek ilginç bir konuya değindi. İğrek, konuşmasında yabancı yatırımcıların Türkiye’ye bakışı ile ilgili bir örnek verdi.



Rolf Koenigs,  birçok ülkede ve Bursa’da da yatırımları olan Aunde Group’un CEO’su ve Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Başkanı. Darbe girişiminin ardından Almanya’daki WDR (Westdeutsher Roundfunk)’nin radyosu  Koenigs ile bir röportaj yapar.  Koenigs özetle şunları söyler:
“Türkiye’deki fabrikalarımız üretimine devam etmektedir. Aunde Group olarak Türkiye’ye yatırımlarımız devam edecektir. Mevcut seçilmiş hükümet ve demokrasinin yanındaki duruşumuz değişmeyecektir. Türkiye yatırım yapılacak bir ülkedir. Ortaya çıkan sorunlar geçicidir.”
Koenigs’in bu değerlendirmeleri çok önemli. 

BTSO yönetiminde değişim

15 Temmuz darbe girişiminin ardından BTSO yönetiminden de 3 kişi istifa etmişti. BTSO Başkanvekili Ferudun Kahraman, Emin Akça ve Şakir Umutkan bu isimlerdi.
BTSO yönetimine bunların yerine yeni isimler geldi. 
Şükrü Çekmişoğlu, İbrahim Gülmez ve Zafer Bulut, BTSO Yönetim Kurulu’nun yeni isimleri oldu. 
Başarılar diliyorum.

Burkay’ın konuşmasından



BTSO Başkanı İbrahim Burkay, temmuz ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada darbe girişimi ardından durum ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Burkay özetle şunları söyledi:
“Darbe girişiminin hemen ardından  sosyal medyada şahsım ve kurumsal olarak devletimizin ve hükümetimizin arkasında olduğumuzu ifade ettik. Düzenlediğimiz çok sayıdaki STK’nın bir arada olduğu toplantıda mesajlarımızı verdik. Meydanlarda yerimizi aldık.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.